Abant usulü kuzu
2çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Erittikten sonra ince ve uzun bir şekilde kesilmiş kuzu etini tavaya aktarın. Üzerine yeterince tuz ve karabiber serpin. Tahta bir kaşıkla çevirerek, kavurun. Sonra üzerine, yine ince ince doğradığınız mantarları, yeşil soğanı, ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Sonra hazırladığınız harcı yarım yufkaya sarın. Üzerine 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin. Son olarak üzerine bir dilim domates ve biberi yerleştirin. Orta ısılı fırında yufka kızarana dek pişirip, servis yapın. MALZEMELER: * 200 gram kuzu eti * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet yeşil soğan * 4-5 adet mantar * 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu * Yarım yufka * Tuz, karabiber
Üzerine: * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi * 1 dilim domates * 1 adet biber
|