kapat
19.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Musalla taşına taşıyamadılar

Hayata veda eden 350 kiloluk obezite hastası Şenis Pak'ın cenazesi ambulans içindeyken kılındı
Aşırı kilolaları nedeniyle yaklaşık 10 yıldır yatalak olarak yaşayan ve birkaç gün önce ayağını kırdığı için itfaiyenin 3 saatlik operasyonuyla Şirinevler'deki evinden çıkartılan 60 yaşındaki Hacer Şenis Pak, tedavi gördüğü hastanede öldü. 350 kiloluk Şenis Pak, akciğer embolisi nedeniyle hayatını kaybetti. Pak'ın kaldırıldığı Özel Sultan Hastanesi Başhekimi Dr. Şaban Çoban, hastanın kendilerine geldiğinde kırıkları olduğunu söyleyerek, "Şenis Pak, kemik kırığından kana karışan yağların damarı tıkaması sonucunda akciğer embolisi nedeniyle hayatını kaybetti" dedi.

HEP ZAYIFLARIM DİYE BEKLEDİ
Tedavisi sırasında ölmeyi istediğini (ötanazi) söyleyen Pak, "Tedavi edilecek bir yanım kalmadı. Zayıflarım diye bekledim. Fakat hiçbir şey umduğum gibi olmadı" demişti. Eşinin yıllardır acı çektiğini belirten Hayrettin Pak ise onun bu haline dayanamadığını söyleyerek "Her gün bana yalvarıp ölmek istediğini söylüyor. İçim parçalanıyor. Yasa masa dinlemeyip, onun isteğini yerine getireceğim" diye konuşmuştu.

Obezite nedir?
Bütün dünyada hastalık olarak kabul edilen, son yıllarda Amerika ile Avrupa'da giderek yayılan şişmanlık, obezite veya adipozite olarak biliniyor. Depo yağlarının, yağsız vücut kitlesine oranla artması ve normal kabul edilen değerlerin üzerine çıkması olarak tanımlanan bu hastalığın oluşumunun nedeni, harcanandan fazla kalori alınması. Bu kişilerin hayatı, zayıf insanlara göre daha kısa.

Ferat GÜLVER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır