kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Astsubayın kredi intikamı

Eşinden ayrılan, gırtlağına kadar da borçlanan astsubay üstçavuş Murat Zencirli, gece yarısı bölüğündeki 6 eri bankalar sokağına getirerek kendisine kredi vermeyi kabul etmeyen 11 banka şubesini kurşunlattı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bankalardan kredi alamayan astsubay üstçavuş Murat Zencirli, içip içip kafayı bulduktan sonra gece yarısı bölüğündeki 6 ere bankaları kurşunlattı. Üsçavuşun öfkesinden 11 banka şubesi ile 8 işyeri nasibini alırken, sadece kredi vermeyi kabul eden Vakıfbank dehşet gecesini hasarsız atlattı. Olay yerinde 320'si banka şubelerinin içinde olmak üzere 460 boş mermi kovanı bulundu.

Eşiyle yaklaşık 3 aydır ayrı yaşayan Özel Asayiş Komando Birliği'nde görevli astsubay üstçavuş Murat Zencirli (25), kredi almak için bazı bankalara başvurdu. Ancak Zencirli'nin bu talebi reddedildi. Eşiyle ayrı yaşamaya başladıktan sonra bunalıma giren astsubay, kredi de alamayınca çılgına döndü. Olaydan önce Oymapınar Barajı'ndaki Alakart Restoran Tesisleri'nde giden Zencirli, içki içti. Zencirli'ye servis yapan garson Muhammet Öz, astsubayın huzursuz olduğunu belirterek, "Akşam saat 20.30 sıralarında iki astsubay ve bir sivil 3 kişi geldi. İçlerinden biri Murat Zencirli'ydi. Saat 22.30'a kadar sürekli rakı içtiler. Astsubay Zencirli alkolden epeyce etkilenmiş bir haldeydi. Restorandan güçlükle çıkabildi" dedi.

NASIL OLDU?
Alkol nedeniyle bankalara olan öfkesi iyice depreşen astsubay Zencirli, baraj tesisleri içindeki özel birliğe gidip emrindeki Erhan Kara, Barış Turan, Alper Genç, Ali Akkuş, Zekeriya Yılmaz ve Çağdaş Şentel adlı 6 eri uyandırarak, tüfeklerini kuşanmalarını emretti. Daha sonra da saat 01.00 sıralarında Manavgat'ın en işlek caddesi olan Antalya Caddesi'ne gelip askerlere "Bankalara ateş açacaksınız" emri verdi. Bunun üzerine 800 metrelik caddede askerler 3 tur atıp ellerindeki G-3 tüfeklerle 11 banka şubesini ve bankaların yanındaki 8 işyerini taradı. Astsubay Zencirli ve erler 10 dakika süren ateşten sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu.Olay yerinde 460 boş kovan bulundu. Yaklaşık 10 dakika süren kurşun yağmuru sırasında ölen ya da yaralanan olmazken 11 banka şubesi ve 8 işyeri hasar gördü.

Hastanede yapılan muayenede astsubay üstçavuş Zencirli'nin sinir krizi geçirdiği ve psikolojik bunalım içinde olduğu tespit edildi.

DERSLERİNİ VERDİM
Zencirli'nin üst düzey sayılan 116 promil alkollü olduğu belirlendi. Muayenelerinin ardından yeniden İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Zencirli'nin ilk sorgusunda "eşinden ayrı yaşadığını, bir çocuğu bulunduğunu ve borçları olduğunu" anlattığı öğrenildi. Manavgatlılar'a terör estiren astsubayın bir arkadaşı Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptığı sırada başarı ödülü kazandığını söyledi.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan 4 ay önce Oymapınar Özel Asayiş Komando Birliği'ne gönderilen Astsubay Üstçavuşun bazı bankalardan kredi talebinde bulunduğunun belirlendiğini söyleyen Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz, "Ancak bu talepleri reddedilmiş" dedi. Çapraz, astsubay Zencirli ile görüşmesinde kendisine dert yandığını belirtti ve "Bankaların dersini verdim" dediğini söyledi.

Sadece Vakıfbank kurtuldu
VAatandaşlara "dehşet gecesi" yaşatan astsubay Zencirli, kendisine bireysel kredi veren Vakıfbank dışında caddede bulunan tüm banka şubelerini tarattı. Korkunç geceden Antalya Caddesi'ndeki Toprakbank, İş Bankası, Akbank, Halk Bankası, Emlakbank, Pamukbank, Yapı Kredi Bankası, Koçbank, Ziraat Bankası, Demirbank şubeleri ağır hasarlı çıktı.

Vakıflar Bankası Manavgat Şubesi Müdürü Bülent Kopmaz, astsubay Murat Zencirli'nin kendilerinden kredi talebinde bulunduğunu ve kendisine bireysel kredi verildiğini belirterek, "Çünkü bizim OYAK ile bir anlaşmamız var bu nedenle kendisinin bizden alacağı kredi miktarı da en çok bir maaştır. Bunun borcunu ödeyip ödeyemediğini bilemiyorum. Zaten müşterilere ile ilgili bilgi dışarıya verilmez" diye konuştu.

Gece taranan bankalardan Demirbank şubesi, kurşunlardan birkaçının ana sisteme isabet etmesi sonucu dün saat 15.30'a kadar işlem yapamadı.

Kendini kaybetmiş gibiydi
Görgü tanığı Mustafa Akman, operasyon olduğunu sandığını belirterek, "Astsubay yüksek sesle emir verince arabadan ateş açıldı. Bize de yere yatın diye bağırdı. Hemen yere yattım. Başımı kaldırdığımda ortalık savaş alanı gibiydi" dedi. Astsubayın olay sırasında kendini kaybetmiş halde olduğunu söyleyen bir görgü tanığı ise "Çok heyacanlı bağırıyordu. Vatandaşlara 'Siz karışmayın, sizinle ilgisi yok' dedi. Askerlere insanların bulunduğu yerlere ateş etmeyin diyordu" dedi.

Yusuf DALAMAN Ğ Ömer MAZI - Kamil ATALAY



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır