kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Rize'yi sel aldı

Yağmur ve sellerle birlikte gelen heyelan Rize'yi vurdu. Ölü sayısı altıya yükselirken, kayıp dört kişiden birinin sağ bulunması Rizelileri sevindirdi.

83 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Rize'de üç gündür süren yağmur nedeniyle meydana gelen heyelan faciaya neden oldu. Heyelan sonucu ölenlerin sayısı 6'ya yükselirken, kayıp olan 4 kişiden birinin sağ bulunması sevinç yarattı. Güneysu ilçesinde heyelan yüzünden yıkılan çay fabrikasında 1'i yaralı 21 kişi kurtarıldı. Rize Valisi Bülent Karaçöl, 83 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, "40 köyümüzde heyelan tespit ettik" dedi. "Rize'ye bir günde bir mevsimlik yağmur yağdı" diyen Vali Karaçöl, Karayolları ve Köy Hizmetleri'ne bağlı ekiplerin köy yollarını açmak için yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirtti.

BUGÜN VE YARIN YAĞIŞ YOK
Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada ise heyelan nedeniyle il genelinde 9 evin yıkıldığı, 34 evin tahliye edildiği ve 3 evin de hasar gördüğü ifade edildi. Yağış yüzünden Artvin ve çevresinde de birçok yerde heyelanlar meydana geldi. Arhavi, Hopa, Ardanuç ve Borça ilçelerinde dereler taştı ve dere kenarındaki evleri su bastı. BayındırlıkfvefİskanfBakanlığı,f afetzedelerefilkfetaptaf ailef başınaf75'erfmilyonflirafacilfyardımfyapılacağını bildirdi. Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın köyü Çayeli'ne bağlı Çataldere'de de 7 ev boşaltıldı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Rize ve çevresinde bugün ve yarın yağış beklenmiyor.

Ersin RAMOĞLU Ğ Mustafa BAYRAK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır