kapat
10.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
Türkiye'de sakatların Meclis'e bile girmeleri hayal ama, İngiltere'de en kritik bakanlığa hiç görmeyen biri getirildi.
David Blunkett doğuştan kör. Ama görmemesi başarmasına asla engel olamadı. Üniversiteyi birinci bitirdi. 22 yaşında İngiltere'nin en genç belediye başkanı oldu. 1987'de parlamentoya girdi. 1997'de İşçi Partisi iktidara gelince Milli Eğitim Bakanı oldu.
Blair'in tercihine alkış
Blunkett o kadar başarılı icraatlar yaptı ki, Başbakan Tony Blair geçen Perşembe günü ikinci seçim zaferini kazanınca yeni kabineye önce onu aldı. Hem de İçişleri gibi en önemli üç bakanlıktan birini teslim etti. Ve Blair'in bu tercihini tüm İngiltere alkışladı.
Titiz,dakik ve çalışkan
Engellilerin de siyasette en üst basamaklara çıkabileceklerini kanıtlayan 54 yaşındaki Blunkett titizliğiyle tanınıyor. Sabah saat 06.30'da kalkıyor, Lucy adlı Labrador cinsi köpeğini gezdirip spor yaptıktan sonra meclise en erken giden milletvekili oluyor.


Bizimki göstermelik
İngiltere bir görme özürlüyü İçişleri Bakanı yaparken, bizim siyasetçilerimiz engellilere hep lafta destek verdi. Bizimkiler, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde bile engelliler gibi yaşamaya bir saat dayanabildi.

Bürokrata fırça
Enerji Bakanı Zeki Çakan, imza atmamak için istifa eden 3 bürokrat hakkında soruşturma açtı. Boya sanayi hammaddesi olan solvent, bazı kötü niyetliler tarafından benzine karıştırılınca jandarma operasyonuna konu olmuştu.

Korucuların Ufo heyecanı
Adıyaman'ın Tut ilçesi kırsalında korucular, "Işık saçan tepsi biçiminde bir cisim" görünce silaha davrandı. Korucular, "Havalanarak uzaklaştı. Üstünden kırmızı ve sarı ışık yayılıyordu" dedi.

Miras istifadan son anda döndü
TOBB Başkanı Miras, Atıl Akkan'la tartışıp, "Ya sen ya ben" dedi ve istifasını hazırladı. İstifa son anda önlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu'nda, bir süredir sessiz sedasız yaşanan gerilim, önceki gün su yüzüne çıktı.

Devam edecek
Aziz Yıldırım'ın sözünden hiç çıkmadığı ünlü işadamı, "Taraftar olarak ben kalmasını istiyorum. Ailemiz onun arkasında" dedi. Başkan, 20 Haziran'da kararını açıklayacak .

Tuncelispor'un hafiye başkanı
Başkan Özcan Mengeç, şike yüzünden amatör ligden 3'üncü lige çıkamayan takımı için Sherlock Holmes gibi iz sürdü. Kimlik değiştirdi, şikecileri gizlice teybe aldı, binbir badire atlattı.

Şantajcı yakalandı
Tarkan'ın özel fotoğraflarını çalarak şantaj yapan Süleyman Şahin İzmir'de gözaltına alındı. Şahin'in evinde arama yapıldı, başka fotoğraf çıkmadı.

GÜNÜN İÇİNDEN

Ölüm, kapsama alanındaydı
"Nazlı jaguara" nazar değdi
Terkedilince intiharı seçti

POLİTİKA

Güneş yine konuşmadı
İşte Amerikalı farkı
Geri adım yok
Özdemir sıkı başladı

EKONOMİ

Turkey's Tourism Rebirth
Bu yaz küçük Amerika olacağız
Reel sektör mali poliste

SPOR

Kartal oh çekti
Ümit Özat paniği
Helal Agasi
Shaq Duvarı aşılmaz
Potada savaş


Azehost


Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.169.000
509.000
68.000.000
990.493
12.006

banner

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
18/32
06/25
07/25
19/32
11/28
10/28
10/29
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
03/15
15/25
17/30
14/31
14/22
15/22
07/19


Milli Piyango
Sayisal Loto

3-17-36-10-35-40

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır