kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner

Cep telefonuna şok fiyat: 3 milyar dolar
İş Bankası-Telecom Italia en yakın rakibinden 1 milyar 175 milyon dolar fazla vererek 3. GSM lisansını 2 milyar 525 milyon dolarlık şok bir fiyatla kazandı. Bu fiyatın üzerine 410 milyon dolarlık KDV daha ödenecek. 4. GSM lisansı için Cuma günü açık artırmaya 4 konsorsiyum katılabilecek.

Turkport'ta yenilik var
Türkiye'nin ilk ve tek medya portalı Turkport her geçen gün büyüyor.

Telsizden internete bağlantı
Kişisel cep telefonunun mucidi 71 yaşındaki Martin Cooper, şimdi de, cep telefonlarından telsizle internete bağlanma sistemini geliştirdi.

40 günde 4.9 milyar $
1.260 milyon dolar Petrol Ofisi'den, 1.125 milyon doları Tüpraş'tan ve 2.525 milyon doları GSM'den olmak üzere toplam 4.910 milyon dolarlık 40 günlük özelleştirme, 4 milyar 6 milyon dolarlık 15 yıllık özelleştirmeyi geride bıraktı.

IMF, Dünya Bankası toplantıları başlıyor
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın, yıllık ilkbahar dönemi toplantılarında, Türkiye'yi, Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal temsil edecek.

Şok teklifle fırladı dedikoduyla indi
Borsa, GSM ihalesine 2.5 milyar doların üzerinde teklif verilen İş Bankası ile yükseldi. Başbakan Ecevit'in sağlığı konusundaki söylentilerle geriledi.

Banka aracılarının oy hakkı sınırlanacak
ARACI Kurumlar Derneği Başkanı Bedii Ensari, Sermaye Kurulu (SPK) Başkanı Muhsin Mengütürk ve diğer SPK üst yönetimi ile aracı kurum temsilcileri arasında gerçekleştirilen Aracı Kurumlar Birliği ile ilgili tebliğ hakkındaki toplantının çok olumlu geçtiğini bildirdi.

"279'dan ilave vergi ancak 3-4 yılda alınır"
Arthur Andersen Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Erdikler, Maliye'nin bankalardan alınan gecici vergi ödemelerine ilişkin başlattığı incelemenin kısa sürede sonuçlanmasının zor olduğunu, mahkemeye gitmesi halinde 3-4 yıl sürebileceğini söyledi.

Türkiye pazarı üç yılda katlanacak
Bank Avusturya Grubu'nun yatırım bankacılığı, şirket evlilikleri ve özelleştirme konusunda uzman kuruluşu CA-IB Investmentbank İstanbul'da ofis açtı.

İş Leasing hacmini iki kat artıracak
İş Leasing Genel Müdürü Halil Eroğlu, 1999 yılındaki ekonomik daralmanın ardından 2000 yılında beklenen ekonomik canlanmaya paralel olarak şirketin işlem hacmini geçen yıla oranla iki kat fazla artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Mithat dünyaya açılıyor
Meslektaşlarına, "Yurtdışına ham bez satmayın. Türkiye fakir insanların paçavra işlediği ülke olmamalı" diye seslenen Tahir Gürsoy, Mithat Giyim'i yurt dışına taşıyor

Tofaş: Krizden kesin olarak çıktık
Tofaş Eş Başkanı Gökçe Bayındır, büyük yatırımın tamamlandığını, artık meyvelerini toplayacaklarını söyledi.

Rahmi Koç yine rekortmen
İşadamı Rahmi Koç, Başkent'te vergi rekortmenliğini yıllardır kimseye bırakmıyor. Koç, bu yıl da 1 trilyon 687.3 milyar liralık vergi ile Ankara'nın gelir vergisi rekortmeni oldu.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır