kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
IMF, Dünya Bankası toplantıları başlıyor
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın, yıllık ilkbahar dönemi toplantılarında, Türkiye'yi, Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal temsil edecek.

14 Nisan'da Washington'a gidecek olan Recep Önal, 15 Nisan'da görüşmelere başlayacak. Önal'ın başkanlığını yaptığı Türk heyetinde, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp'in yanı sıra, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil de bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI İYİ
Bakan Önal, ABD Hazine Bakanı Larry Summers, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Dünya Bankası'nın Avrupa'dan sorumlu başkan yardımcısı Johannes Linn ve IMF Türkiye Masası şefi Carlo Cottarelli ile görüşecek. Bu arada 'Dünya Ekonomik Görünümü' adlı IMF raporunda Türkiye'ye ilk kez "IMF tarafından desteklenen Türkiye'nin enflasyonla mücadele programı" başlığı altında uzun bir bölüm ayrıldı. Raporda Türkiye'nin ekonomik geçmişi özetlendi ve "Türkiye'nin IMF ile anlaşmaya vardığı ekonomik reform programı, faizlerin düşmesine,¤¼ yatırımcı güveninin artmasına neden oldu ve başarılı şekilde devam ediyor" denildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır