kapat

13.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye pazarı üç yılda katlanacak
Bank Avusturya Grubu'nun yatırım bankacılığı, şirket evlilikleri ve özelleştirme konusunda uzman kuruluşu CA-IB Investmentbank İstanbul'da ofis açtı.

Avrupa'nın ikinci büyük yatırım bankası konumundaki CA-IB tarafından önceki gün düzenlenen davette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Wilhelm Hemetsberger, Türkiye'nin 3-5 yıl içinde çok önemli bir pazar olacağını söyledi.

Şimdiye kadar Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nde özelleştirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Hemetsberger, şöyle konuştu:

"Günlük 1 milyar dolar ciro ile Avrupa'nın en büyük gelişmekte olan pazarı durumundaki Türkiye'yi atlamış bulunuyorduk, şimdi buraya da geldik. Müşterilerimize, Türkiye'nin yabancı yatırımcılara en büyük yatırım imkanlarını sunduğunu anlatmaktayız. Türkiye 3-5 yıl içinde çok önemli bir pazar olacağı için bu başarıya katkımız olacağını düşünüyorum. Bu gelişmeler ışığında Türkiye'nin çok kısa zaman içersinde yabancı yatırımcıları çekerek büyüyeceğine inanıyoruz."

CA-IB Türkiye Masası Başkanı Haydar Acun da, Türkiye Masası'nın 1998'de Londra'da kurulduğunu belirterek, son 1.5 yıl içinde şirketin Türk ekonomisine 150 milyon dolar katkı sağladığını söyledi.

Haydar Acun, 1999'da çıkardıkları ve "Türkiye basketi" adını verdikleri fonla Türkiye'ye 15 milyon dolar getirdiklerini, 2000 yılının sonunda ise 100 milyon dolar geleceğini dile getirdi. Özelleştirme ajansının elinde 100 milyar dolarlık değer olduğunu ifade eden Haydar Acun, bu değerleri satın almak konusunda yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek amacında olduklarını sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır