kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Siyah ağırlıklı dekorasyona sahip restoranın loş bir ortamı var.

Türkler boğazından çok Boğaz'a düşkün

BURCU ALDİNÇ
02.05.2009
Londra'nın ünlü Çin restoranlarından biri geçtiğimiz yıl İstanbul'da şube açmıştı. Kişi başı yemeğin 500 TL olduğu söylenen restoran, Londra'daki süksesini burada yakalayamadı. Restoran müdürü Levent Çakır ile restoranın akıbetini konuştuk..
Hakkasan, Londra'nın en ünlü Çin restoranlarından biri... Müşterileri arasında üst düzey yöneticiler, Hollywood'un ve Britanya sinemasının starları, moda dünyasının flaş isimleri hatta Ürdün kralı bile var. Restoran yerin altında olmasına rağmen her akşam dolu oluyor. Öyle ki rezervasyonsuz masa bulmak imkânsız. Restoranın tüm dünyadaki ikinci şubesi ise geçtiğimiz yıl İstanbul'da açıldı. Ama bir türlü Londra'daki kadar sükse yapamadı.
Bunun nedeni olarak 'abartılı fiyatları' gösterildi. Biz de restoranın müdürü Levent Çakır ile gerçekten Hakkasan bu kadar pahalı mı konuştuk ve Türklerin yemek alışkanlıklarını masaya yatırdık....

- Hakkasan Londra popüler bir restoran, dünyaca ünlü müdavimleri var. İstanbul'daki şubesi ise aynı popülariteyi yakalayamadı. Bunun sebebi sizce ne, fahiş fiyatları mı?
- Burada bir müşteri yemeye gelip, restoranın üçte birini boş gördüğünde, 'Burası tutmaz,' diyor. Bense "Bu filmi Londra'da görmüştüm," diyorum.
Fiyatlara gelince, ilk açıldığımız dönemde basında çıkan bazı abartılı yazılar yüzünden insanlarda önyargı oluştu.

- 'Pahalı imajı oluştu,' diyorsunuz da gerçekte pahalı değil mi?
- Bence iyi ve kaliteli bir yemek için hiç de pahalı değil. Burada orta derece bir şarapla kişi başı 100 TL'ye yemek mümkün. Öğlen koyduğumuz dim sum mönüsünde 8 TL'ye seçenekler var.

- Mönüdeki en pahalı yemek nedir?
- Büyük bir Pekin ördeği var, fiyatı da 130 TL.

- Bir de dekorasyonunuz çok siyah. Sanki biz Türkler biraz daha aydınlık istiyoruz ve manzaraya önem veriyoruz.
- Londra'daki Hakkasan yerin altında, cam dahi yok. Hem de arka sokaklardan birinde. Hiç Türklere göre değil. Ama krize rağmen her akşam dolu. Alan Yau, yemeğin ön planda olmasını istiyor. Çok iyi bir yemek sunduğuna inanıyor ve yemeğin önüne hiçbir şey geçmesin istiyor. Ama Türkler için yemek üçüncü hatta dördüncü sırada geliyor.

- Alan Yau, Londra'dan sonra ikinci şubesini açmak için neden İstanbul'u seçti?
- İstanbul'u çok seviyor. Kendisi Feng Shui felsefesine inanan biri. Boğaz'ın şehre, İstanbul'a bir enerji kattığını düşünüyor. Bu yüzden de ikinci şubeyi İstanbul'da açtı. Geçtiğimiz hafta üçüncüsünü de Miami'de açtı.
Haberin fotoğrafları