kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kitabım diyeti değil bir yaşam felsefesini anlatıyor

01.05.2009
'Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz?' isimli dördüncü kitabını piyasaya çıkaran topmodel Tülin Şahin, sağlıklı yaşamın önemini anlatırken; insanlara diyet listeleri vermek yerine bir yaşam felsefesi aşılamaya çalışıyor..
Tülin Şahin, Türkiye'de en çok iş yapan, tanıtımdan tanıtıma koşan, ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden top modellerin başında geliyor. Bir türlü yerinde duramayan ve asla yorulmayan Şahin, şimdi de dördüncü kitabı 'Siz Hâlâ Diyet mi Yapıyorsunuz?' u piyasaya çıkardı. Ünlü model, Şamdan Plus dergisine yeni kitabını, gelecek planlarını ve annelik konusundaki düşüncelerini anlattı.

DİYET ŞÖHRET GİBİDİR
* Birinci kitabınızda bizleri diyet listesine boğmadan küçük ipuçları vermiştiniz. Yeni kitabınızın içeriğini anlatır mısınız?
Piyasada bir sürü diyet kitabı var, hepsi bir liste veriyor ama tam olarak ne yapılmalı, kimse anlatmıyor. Birinci kitabımı ilk zayıfladığımda yazmıştım ama dördüncü kitabımı tam yedi yıl sonra yazıyorum. Yedi yıl boyunca verdiğim kiloları hiç almadım ve hepimiz biliyoruz ki önemli olan diyet yaparken verilen kilolar değil, geri alınmayanlar kilolar. Diyet aslında şöhret gibi, herkes olur ama herkes koruyamaz. 'Siz Hala Diyet mi Yapıyorsunuz'da ise tamamen sağlıklı yaşamı ve onun önemini anlatıyorum. Amacım insanlara sağlıklı yaşamı aşılamak.

* Birinci kitabınızın satışlarından memnun muydunuz, istediğiniz hedefe ulaştınız mı? Türkiye'de çıkarılan bu tip kitaplar geniş kitlelere ulaşıyor mu sizce?
Açıkçası ilk kitabımı yazdığımda 22 yaşındaydım ama kitap çok ciddi satış rakamlarına ulaştı. Bu, o yıllarda benim için büyük bir başarıydı. Ancak şu andaki aklımla "Çok içine sindi mi" derseniz, "Hayır" derim. İnsanlar yıllar içerisinde her bakımdan gelişiyor. Herkesin söylemleri yıllar içinde değişir. Ben o andaki düşüncelerimle ve inandıklarımla o kitabı yazdım; hâlâ gurur duyuyorum.

* Kitabınız yaza çok az bir süre kala çıkıyor, sizce kitabı alanlar bu kısa sürede dediklerinizi uygularsa forma girebilirler mi?
Kitap, süreler ya da süreçlerle ilgili değil, bir yaşam felsefesi. Bu yüzden bu şekilde değerlendirmek istemiyorum.

HATALARIMI AFFEDİN
* Kitabınızı yazarken yardım aldınız mı yoksa kendiniz araştırarak mı yazdınız?
Kitabımı komple baştan aşağıya ben yazdım, ben edit ettim. Artık hataları da varsa affedin!

* Nasıl bir ön hazırlık yaptınız, herhangi bir doktorla çalıştınız mı?
Zaten ilk kitapta tüm Türkiye tarafından tanınan bir diyetisyenle çalışmıştım. Fakat bu kitabım bir diyet kitabı değil. Bu tamamen kendi yaşadıklarım ile ilgili bir şey. Bunlar sadece benim önerilerim. Ayrıca dünyada bir tek doğru da yoktur.