kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
ÖNCEL ÖZİÇER

Mesajınız var!

Şu SMS olayından oldum olası ürkmüşümdür. İlk zamanlar, yani bundan yıllaaaar önce kısa mesaj sevdasının ilk yıllarında, telefonda yazarak iletişim kurmak enteresan ve eğlenceli gelmişti. Ama sonra baktım ki ortada sesler, mimikler, vurgular olmadan insan, "Akım" dediğinde karşı taraf ".okum" anlayabiliyor, işte o zaman soğudum bu işten. Ki konuşarak iletişimde son derece başarısız olmama, kendimi yazarak daha kolay ifade edebilmeme rağmen. Yani benim bir insanla parmak yoluyla konuşmam, boğaz yolunu kullanmamdan daha hayırlı. Son söyleyeceğimi ilk başta söylemek gibi bir arazım var çünkü. Bir mevzuyu çözeyim derken işleri iyice sarpa sardırmakta üstüme yok! Ama yine de çok tercih etmesem de en azından gelen mesajlara cevap yazma konusunda sağ elimin parmaklarının gün boyu mesai yaptığı da oluyor. Gerçi hakkını yemeyelim, özellikle yeni bir ilişki arifesinde SMS'ler, şahane bir 'kırıştırma' aracı doğrusu. İnsanın kulağı tüm gün ve gece, telefondan gelecek o dıt dıt sesine odaklanıyor. Çok heyecanlı! Gerçi bazen gelen mesajlar "Gelmese daha hayırlıydı," dedirtebiliyor ama olsun. Şimdi gelelim asıl mevzuya... Bu konuda (kısa mesaj yani) ciddi ciddi kafa patlatanlar (ilişki uzmanları), erkeklerin bazı mesajlarda "Aslında ne demek istedikleri," konusunda birtakım iddialarda bulunmuşlar. Şöyle ki:

Mesaj: "Bir ara beraber bir şeyler yapalım."

Anlamı:
"Senden hoşlanıyorum ama senin benden hoşlanıp hoşlanmadığına emin değilim."
- Reddedilme ihtimalini düşünüp kendini riske atmıyor. Temkinli adam. Şahsen hiç tarzım değildir. Erkek dediğin gözü kara, cesur olacak. Ölçüp tartıp biçmeden yaşayacak.

Mesaj: "Bu gece çok eğlendim."

Anlamı: "Seni tekrar görmek istiyorum."
- Belli ki o gece harikaymışsınız yoksa bu mesajı göndermezdi. Rahat olun. İbre sizin tarafta!

Mesaj: "Daha sonra ne yapacaksın?"

Anlamı: "Buluşup eve beraber gitmek ister misin?"
- Erkeğin bu mesajı geceyi beraber geçirebilme ihtimali olan her kadına yollamış olması kuvvetle muhtemel. Herkesin cevaplamayacağını tahmin ediyor ama gelen cevaplara göre kimlerin 'müsait' olduğunu bilecek. Tüm gece boyunca iletişimi koparmayacak ve geceyi kimle geçirmek isteyeceğine dair olasılıkları değerlendirecek. En işe yaramaz, direkt çöpe atılası erkek tipidir, dinlenip dinlenip en uzağa kaçılması gerekir.

Mesaj: "Çok yoğundum."

Anlamı: "Bitti."
- Eğer siz ona mesaj attıysanız ve cevap olarak bu geldiyse artık size karşı bir şey hissetmiyor. Kısacası sizi başından atıyor. Çünkü başbakan bile beş saniyelik bir mesaja bile vakit ayıramayacak kadar meşgul olamaz!

Mesaj: "Şu anda müsait değilim. Sonra ararım."

Anlamı: "Seni beğenmiyorum."
- Bu mesaj ilk görüşmede sizden pek hoşlanmadığının eğer anlamak isterseniz en açık belirtisi. Bu gibi olumsuz mesajlarda hep ima edilenin üzerini kapatsak da yeni aşklara yelken açmanın keyfini düşünüp bizle ilgilenmeyeni bir türlü salıvermeyiz. Büyük hata büyüüük!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın