kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sarp Kuray

Sarp'ın yeri belli, kafam şimdi çok rahat

02.05.2009
- Sarp Bey'le ilişkiniz yıllar önce başladığında o evliydi ve sizden gizlemişti, sonra yıllar boyu bir sürü şey yaşadınız, Sarp Kuray hayatınızda hep problem mi yarattı?
- Sarp hayatımda hep problem yarattı tanıştığımız günden itibaren. Adamın hayatı tamamen problem. Bana gelişi problem üstüne problem. Hayatımda Sarp'la problemlerin biri bitti biri başladı. Bu nedir dediğim zamanlar çok oldu, iyi bir insanım kime ne kötülük ettim, böyle bir adam geldi başıma, sarpa sardım yani Sarp'la. 'Yol yakınken dönüp kaçayım,' dediğim zamanlar olmadı değil oldu elbette. Ama biz birbirimizi çok seviyoruz. Şimdi rahatım, Sarp'lı hayatımın en rahat dönemini yaşıyorum. Yeri belli, kapalı kapılar ardında, dört duvar arasında. Sarp'ın en problemsiz dönemi şu an benim için.

- Mücadeleyi bıraktınız mı, yani ceza süresini kabullenip, yedi yıl sonrası için mi bekliyorsunuz Sarp Kuray'ın hapisten çıkışını?
- Olur mu? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderdik dosyayı, şu an AİHM'de, çok da iyi hazırlandık. Artık sıra gelip Sarp'ın davasına bakacaklar oradan da umudum var benim, çünkü çok uzun yargılama kararlarını bozuyorlarmış. Beraatten başlayıp en ağır cezaya giden bir süreç yok. Genelde tam tersi olur, ağır ceza verilir yıllar içinde hafifler bu ceza. Bu tezatı da kullanacağız AİHM'de. Birtakım hukuk profesörlerine de danışıyoruz. Mücadeleyi bırakmış değiliz. Daha önce yatmışlıklarından cezası azalabilir. Tüm bu ihtimaller değerlendirilecek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde.

- Cezası bitince ne yapacaksınız?
- Doğu-güneydoğu turu yapacağız, hep yapmak istemiştik, olmadı bir türlü, çıkınca yaparız artık. Sarp çok güçlü bir adam, yaşından çok genç gösteren biri. Hayatı hep mücadeleyle geçtiği için hapishane onu yıpratmaz.

- Peki Sarp Kuray böyle bir geçmişi olduğu için pişman mı?
- Hayır hiç pişman değil, asla değil.