kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Tatar usulünden vazgeçmeyiz

25.04.2009
İlhan Akça (Aşkana Mantı)
Ulus'ta hizmet veren Aşkana'da Tatar usulü, bol etli, fırınlanmamış mantı yapılıyor. Aşkana, Tatar dilinde 'aşhane-mutfak' anlamına geliyor. İlk sahipleri Tatar kökenli olduğu için kendi özel tarifleriyle yapmaya başlamışlar. Onların yanında yetişen şimdiki sahiplerinden ve ustası da olan İlhan Akça, aynı tarifle yapmaya devam ettiklerini söylüyor. Çok ince hamurdan, bohça şeklinde yapılan tatar mantısı, özel bir sosla sunuluyor. Kayseri mantısından farkı hem daha ince hamurlu olması hem de suyunun tamamen süzülmesi. Mantıya her sebzenin yakışacağını söyleyen Akça yine de "Enginarlı mantı benim ilgimi çekmedi," diyor. (Tel: 0212 268 74 42)