kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

RTÜK ceza yağdırdı

AA
Giriş Saati : 29.04.2009 22:50
Yeni Haber
RTÜK Başkanı Zahid Akman, Bostancı'daki çatışmayla ilgili 35 yayın kanalından 33'üne ceza verildiğini bildirdi.

Akman, gazetecilere, dün İstanbul Bostancı'da yaşanan çatışmaya ilişkin yayın yasağı hakkında açıklama yaptı.

Bugün yaptıkları toplantıda dün Bostancı'da meydana gelen olaylarla ilgili yayın yapan kuruluşların dosyasını değerlendirdiklerini belirten Akman, şunları kaydetti:

''Ülkemizde ulusal bazda yayın yapan ve en çok izlenen genel kanallar ve haber kanallarıyla birlikte bazı uydu kanallarının yayınları değerlendirilerek kurul kararına bağlandı. İlk etapta 35 yayın kanalından 33'ü cezalandırıldı. Bunları da değerlendirirken olayın cereyan ettiği saatlerde canlı yayın yapanlar ile başbakanlığın RTÜK Yasası'nın yayınların men edilmesi hakkındaki 25. maddesinin birinci fıkrasına dayanarak verdiği yayın yasağına uymazlık ayrı ayrı değerlendirilerek müeyyideler uygulandı.

Canlı yayın yapmayıp sadece başbakanlığın yayın yasağına rağmen yayınlarını sürdürenlere 25/1'den uyarı cezası verdik. Canlı yayın yapanlar ise 4. maddenin Y bendine göre, 'Suç örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerinin yansıtılmaması' ilkesinin ihlalinden dolayı karnelerine göre cezalandırıldı.''

İKİ YAYIN KURULUŞUNA TEBRİK

Akman, yalnızca Star TV ile TVNet'in kurallara uyarak ilkeli davrandığını ifade ederek, bir yazı ile bu iki kuruluşa duyarlılıklarından dolayı kurulun tebrik ve takdirlerini ileteceğini söyledi.

Ayrıca Bostancı'daki olaylarda canlı yayın yapan TRT'nin de kurulun gelecek haftaki toplantısında gündeme alınacağını dile getiren Akman, ''Müeyyideler uygulayamasak da değerlendirmeler konusunda sayın Genel Müdür bilgilendirilecektir'' dedi.

DENİZ FENERİ DAVASI

Akman, bugün bir gazetede yer alan aralarında kendisinin de bulunduğu 16 kişi hakkında Almanya'daki Deniz Feneri davasının ardından devam eden bir soruşturmayla ilgili Adalet Bakanlığına yazı gönderildiği haberinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

''Onunla ilgili bana hiçbir bilgi gelmedi, haberim yoktu. Elbette ifade vermeye çağrılırsak gideriz. Bugüne kadar RTÜK'teki faaliyetlerimizle ilgili bazı yayın kuruluşlarının suç duyurusu dolayısıyla 20'ye yakın ifade verdim ancak bende bu olayı sizin gibi gazetelerden okudum.''

Akman, konuyla ilgili kendisinin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, görüşmediğini belirtti. Akman, ''Zaten görüşmem etik olmazdı. Yargıya intikal ettiği için yargı kararlarını hep birlikte takip edeceğiz'' diye konuştu.