kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit haberi Tugay Komutanı ve Valiyi böyle üzdü

Giriş Saati : 29.04.2009 15:44
Güncelleme : 29.04.2009 22:48
Yeni Haber
Diyarbakır-Bingöl Karayolunda mayın patlaması sonucu şehit olan 9 askerden ikisinin Karslı olduğu haberi, KAÜ'de toplantıda bulunan Vali Mehmet Ufuk Erden ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş'u üzüntüye boğdu...
Vali Mehmet Ufuk Erden ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Türk Dış Politikası Sempozyumuna katıldılar. Sempozyumun başlamasından sonra Diyarbakır-Bingöl Karayolunda mayın patlaması sonucu 9 askerin şehit olduğu bunlardan ikisinin de Karslı olduğu haberi bir asker tarafından kağıda yazılı not şeklinde Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş'a iletildi. Oğuş, kağıttaki notu okuyunca derin bir hüzne boğuldu. Nottaki bilgileri Vali Mehmet Ufuk Erden'le de paylaşan Tugay Komutanı, toplantı süresince yüzüne yansıyan gergin bir ifadeyle üzüntüsünü içine attı. Not kağıdı avucunun içine sıkıştıran ve üzüntülü şekilde bekleyen Tuğgeneral Şeref Oguş, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını üzüntüsü nedeniyle cevapsız bıraktı.



Vali Erden de gazetecilere açıklamayı toplantı sonunda bilgileri toparladıktan sonra açıklama yaptı. Erden açıklamasında, Konu çok daha. Maalesef sabahleyin Diyarbakır ilimizin Lice ilçesinde mayına basma süratiyle Karsımızdan iki askerimiz şehit olmuş. Bunlardan bir tanesi Sarıkamışlı, ailesi Aydın Nazilli'de ikametgah etmektedir. Diğeri Kağızman'da bir askerimiz. Olay daha çok yeni. Ancak gelen haber iki askerimizin şehit olduğu yönündedir. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Şehit sayısı 10 olarak intikal etti. Bunlardan iki tanesi Karslı. Sarıkamışlı şehitlerimizin ailesi Nazilli'de, diğer şehidimizin ailesi Kağızman'da. Şehitlerimizin cenazelerinin ilimize gelip geleceği konusunda temaslarımız sürüyor. İlimize gelip gelmeyeceği konusunu netleştiriyoruz. Tam sağlıklı bilgiye ulaştığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.