kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski vekilin villasında evrak arandı

Kadir ERCAN
28.04.2009
"Çiller'in evraklarını yaktığı" ihbarı üzerine eski DYP'li Salih Çelen'in villasında arama yapıldı. Çoğuna el konulan evraklar arasında yarı yanmış olanlar da var..
Eski DYP Antalya milletvekili Salih Çelen'in Ankara Gölbaşı'ndaki villasında arama yapıldı. Ergenekon savcılarının talimatı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramada, Çelen'in kullandığı villadaki çok sayıda evraka el konuldu. Bazı evrakların ise operasyondan kısa bir süre önce yakılması dikkati çekti. Polis bunlar arasından tam olarak yanmamış evrakları da incelemek için aldı. Villadaki arama 3 saat sürerken eski milletvekili Salih Çelen gözaltına alınmadı.

İHBAR ÜZERİNE ARAMA
Arama kararının, polise gelen bir ihbar mektubunun değerlendirilmesi sonucu verildiği öğrenildi. Mektupta; eski DYP milletvekili Salih Çelen'in, Ergenekon tutuklusu emekli general Veli Küçük ile irtibatlı olduğu öne sürüldüğü belirtildi. Mektupta, Tansu Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait bir kısım gizli devlet belgesi Çelen'in yakın arkadaşı avukat Mehmet Zaki Belgin'in Mühye Köyü'ndeki villasında saklandığı iddialar arasında sıralandı. İhbar mektubunu değerlendiren Ergenekon savcılarının talimatı üzerine Salih Çelen'in kullandığı villada arama yapıldı. Bulunan evraklardan bazıları, tutanak düzenlenerek sivil polis araçlarına konuldu. Söz konusu evrakların soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

"LÜZUMSUZ EVRAKTI"
Salih Çelen, arama yapılırken basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilerin "Gölbaşı yakınlarında geçtiğimiz günlerde bir kısmı yakılmış halde bulunan ve Tansu Çiller'in Başbakanlık yaptığı döneme ait olduğu iddia edilen evraklarla ilgili adının geçtiğinin" hatırlatılması üzerine Çelen, "Evrakların bir kısmını çocuklara ben verdim, imha edin diye. Nerede imha ettiklerini ne yaptıklarını bilmiyorum. Ama imha edilen evraklar bu belgelerin devamıdır. Bunlar bana göre lazım olanlardır, onlar lazım olmayanlardır. Muhafaza edecek yerimiz yoktu. Bir sürü malzeme... Ankara'da iki büroda bunları muhafaza ediyordum. 2 büroya son 7 yıldır kira ödüyorum. Daha fazla kira ödemeyeyim diye içinden evrakları seçtim, lazım olanları buraya getirdim, lazım olmayanları da hamallara verdim bunları imha edin dedim" diye konuştu.

ÇİLLER'İN AVUKATI
Salih Çelen, aramada bulunan evrakların başkanı olduğu Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı'na ait olduğunu ileri sürdü. Veli Küçük'ü hayatı boyunca görmediğini söyleyen Çelen, "Benim buraya evrak ve mühimmat sakladığım, ayrıca Veli Küçük'ün yakın adamı olduğum ileri sürülmüş bu ihbarda. Ben Veli Küçük'ü hayatım boyunca görmedim, tanımam, tamamen yalan" diye konuştu. Eski DYP milletvekili Salih Çelen, Çiller'in yanısıra tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan, 2'nci Ergenekon iddianamesi sanığı emekli hâkim albay Tanju Güvendiren'in avukatlığını yapıyor. Çelen'in müvekkili olan Güvendiren, Tuncay Özkan'ı yönlendirmek ve maddi yardımda bulunmakla suçlanıyor.