kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sri Lanka ordusu saldırı başlattı

AA
Giriş Saati : 27.04.2009 10:38
Güncelleme : 27.04.2009 23:16
Yeni Haber
Sri Lanka ordusunun, Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları'nın dün tek yanlı ateşkes ilan etmesine rağmen gerillalara karşı yeni bir saldırı başlattığı bildirildi. ..
Gerillalara bağlı TamilNet internet sitesine göre, ordu, ülkenin kuzeydoğusunda gerillaların elinde kalan son bölgeye yönelik ağır saldırı başlattı. TamilNet, bölgede yoğun olarak sivillerin yaşadığını belirtti.

Ordudan ise henüz saldırıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sri Lanka hükümetinin geniş çaplı operasyonu karşısında Tamil gerillaları dün tek taraflı ateşkes ilan etmiş, ancak hükümet bunu ciddiye almamış ve gerillalara teslim olma çağrısını tekrarlamıştı.

SRİ LANKA: OPERASYONLARDA ARTIK AĞIR SİLAHLAR KULLANILMAYACAK

Sri Lanka, Tamillere karşı sürdürülen operasyonlarda artık ağır silahlar kullanılmayacağını bildirdi.

Sri Lanka devlet başkanlığı bürosundan yapılan açıklamada, "Hükümetimiz operasyonların sonuca ulaştığına karar verdi. Güvenlik kuvvetlerimize sivil kayıplarına neden olabilecek büyük kalibreli silahların, savaş uçaklarının ve uçaklardaki silahların kullanılmasına son verilmesi emri verildi" denildi.

Açıklamada, "Güvenlik kuvvetlerimiz çabalarını daha çok, rehin tutulan sivilleri kurtarmak ve sivil kayıplarını önlemeye vermeye yoğunlaştıracaklardır" ifadesi kullanıldı.

Sri Lanka ordusu, Tamillerin dün yaptığı tek taraflı ateşkese rağmen bugün yeni operasyonlar başlatmıştı.

TAMİLLER: ''ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ''

Sri Lanka'da ordunun geniş çaplı operasyon düzenlediği Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları, asla teslim olmayacaklarını açıkladı.

Tamillerin sözcüsü S. Puleethevan, bugünkü açıklamasında, ''Asla teslim olmayacağız ve meşru haklarımızı alana kadar savaşacağız'' dedi.

Puleethevan, telefonla yaptığı açıklamada, ''Uluslararası topluma tavrımızı açıkça belirttik. İsteklerimiz yerine getirilmeden asla teslim olmayacağız'' ifadesini kullandı.

Sözcü ayrıca, dün hükümet tarafından reddedilen ateşkes önerisinin ardından direnişçilerle Sri Lanka ordusu arasındaki çatışmaların bugün de sürdüğünü aktardı.

Sri Lanka ordusu bugünkü açıklamasında, operasyonda artık ağır silah kullanılmayacağını açıklamıştı. Uluslararası toplumsa çatışma bölgesinde sıkışıp kalan binlerce sivilin tahliyesi için insani ateşkes ya da mola istiyor.