kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İTÜ'lü genç mühendislerin bahar neşesi

SAVAŞ AY
19.04.2009
İTÜ'de, 14 yıldır süren Bahar Festivali'nin bu yılki sloganı: Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları... 5 günlük Rock Festivali boyunca gençler en çok kampus alanına kurulan lunaparkın tadını çıkardı..
"Gençliğim eyvaah!.." diyerekten hayıflandım. Oradaki çocuklara bakıp da demedim bunu aman ha!. Yanim "Vah vah bunlara. Halleri nasıl haller?" şeklinde bir aksi ihtiyar parlaması değil yaptığım. "Eyvaah" çektiğim bizatihi kendim, kendi gençliğim. Şimdi 20'leri sürüyor olacaktım ki üff! Dalardım aralarına, kırda çayırda yatta yuvarlan türküsünü ben de çığırır, ağaç altı sokulganlıkları, taş dibi muhabbetlerine yazılırdım anında. Langırt masası, havalı tüfek nişangâhı, uçan sandalye, salınan kamikazenin orası demeden her bir etkinlikten keyfimi alır, rock gruplarıyla bile uzun saçlı başımı sallardım heyooo. Şimdi şairin dediğince "Gel gör ki sular batıya meyleder" durumu hasıl nüfus kâğıdımız gereği. Öyleyse kendini bırak, gençlere ve İTÜ Maslak Kampusu'nda baharla beraber festival sezonuna, Maslak Kampusu'nda menevişlenen cıvıl hayatlara bak. Sloganlarından belli çocukların ahvali. Kocaman yazılar yazmışlar öteye beriye. Demişler ki: "Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları!"

BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK
İşte ben de o "gevşeyişleri" görüp görüntüledim. Sonra da sordum:
- Nereden icap etti bu karmaşa temaşa evlatlar? Dediler ki:
- Abi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 1995'te ilki gerçekleşmiş bunun. Türkiye'nin ilk açık hava festivalini düzenleyen üniversite olmakla yıllardır övünüyoruz tabii. Bu defa da 24 grup ile beraber bahar rehavetindeki kafalara gerekli ayar verildi. Sen sonuna yetiştin yazık oldu Savaş Abi." Sorgulara devam ediyorum ayaküstü:
- Sadece İTÜ öğrencilerine mi açık bu festival?
- Olur mu canım öyle şey? İTÜ dışından da herkese ücretsiz olarak açık. 5 gün boyunca gıda ve bira satışlarının yanı sıra konser alanından Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy'e servisler hizmet verdi.