kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Bergüzar Korel, son birkaç yılının çok yoğun ve stresli geçtiğini söylüyor: Yaşadıklarıma olan tepkimi hep içime attım. Şimdi bu, sesimden ve cildimdeki sivilcilerden çıkıyor.

Makyajlı kadınlarla aynı yerde koşmak istemem!

19.04.2009
'Binbir Gece'nin yıldızı Bergüzar Korel, kendisini otobur olarak tanımlıyor ve hiçbir şeye karşı bağımlılık hissetmediğini söylüyor. Güzel oyuncu, salon sporlarını hiç sevmiyor: Spor yapmaya gittiğim yerde makyajlı kadınlarla aynı koşu bandında koşmak istemiyorum..
Bergüzar Korel, bir oyuncu olarak görünümüne çok dikkat ediyor. Bu nedenle hayatında kızartma gibi zararlı şeylere asla yer vermiyor. En büyük sorunu ise yeterince su içememesi ve yemeklerden sonra şişmesi. Güzel oyuncu, beslenme alışkanlıklarını ve yeni projesini Women's Health dergisine anlattı...

* Başak burcu olduğunuza göre sağlık sizin için önemli olsa gerek...
Kesinlikle! Beslenmeme çok dikkat ederim. Küçüklükten gelen bir alışkanlık bu. Ailem Girit'ten olduğu için çocukluğumdan beri otobur şekilde büyüdüm. Genelde evimde sebze yemeği olur. Kendim de evimde yemek yapmayı çok seviyorum. Mesela dün evde kıymalı karnabahar, yanında zeytinyağlı bir yemek ve pilav vardı. Bütün yemeklerimi zeytinyağı ile yaparım. Hayatımda zeytinyağının çok önemli bir yeri var. Tostumun içine bile hafif kekik ile zeytinyağı koyarım.

* Ne sıklıkla besleniyorsunuz?
Sabah kahvaltısını elimden geldiğince yaparım. Yanında da mutlaka sabah kahvemi içerim. Gün içinde sık sık kahve içmem. Zaten ben hiçbir şeye bağımlılık hissedemiyorum. Bir dönem canım ne istiyorsa onu yer içerim ama hiçbir zaman ona bağımlı olmam. 'Sürekli şunu yemeli veya içmeliyim' diye bir şey yok. Son zamanlarda kahve makinesi aldım eve. Onda kendime latte yapmayı çok seviyorum. Sabahın erken saatinde sete gitmeden önce içtiğim bu kahve beni bütün gün ayakta tutuyor.

YEMEKLER ŞİŞKİNLİK YAPIYOR
* Düzenli yemek yiyor musunuz?
Sette yemekleri çok hızlı yemek zorunda kalıyoruz. Benim en büyük sorunum yemeklerin şişkinlik yaratması. Ne kadar hızlı yerse, insanın vücudu o kadar şişebiliyor. Bir de aslında en büyük sıkıntım kışın çok su içememem.

* Su içmediğiniz için kilo almıyor musunuz?
Tabii alıyorum. Ben her kış beş kilo kadar alırım ve yazın bu kiloları veririm. Yazın hayatımda ne kızartma var, ne başka zararlı şeyler. Genel olarak çok çabuk kilo alıp veren bir yapım var. Uzun boylu olduğunuzda kilo alınca hemen irileşiyorsunuz. Bu da benim çok hoşuma gitmiyor. Ekran zaten birkaç kilo ekliyor. Yeni sezonda tiyatro yapmayı düşünüyorum ve kilo sahnede de iyi durmuyor.

KURU BİR KALABALIK OLUYOR
* Şu an spor yapıyor musunuz?
Sadece sahilde köpeğimle yürüyüş yapıyorum. Salon sporlarını hiç sevmiyorum. İstanbul'daki salonların mantığı çok başka. Spor yapmaya gidenler elbette var ama yanında kuru bir kalabalık da oluyor. Spor yapmaya gittiğim yerde makyajlı kadınlarla aynı koşu bandında koşmak istemiyorum. Bu tabii ki onların tercihi ama orası spor yapmaya gidilen bir yer olduğundan bunu sevmiyorum.

* Alkol veya sigara ile aranız nasıl?
İkisiyle de aram yok. Hele ki şimdi ses tellerimde bir problem varken kullanmam doğru değil.

* Neden oldu bu problem?
Aslında tam olarak bir açıklaması yok. Ses tellerimde ciddi bir zedelenme var. Küçük bir operasyon geçirebilirim. Belki zamanında sesimi yanlış kullanmış olabilirim. Çok fazla sigara içilen yerlerde bulundum ve zamanında bunu ciddiye almadım. Eskiden böyle biri olacağımı tahmin etmezdim ama şu an sigara içilen yerlerde duramıyorum. Bir kadeh şarap içmek istiyorum ama o sigara dumanıyla birleştiğinde sonunda sesim kısılıyor.

* Psikolojik bir sebebi olabilir mi bu durumun?
Benim işimde en önemli şey, sesim. Doktorum İsmail Koçak bana birçok sebep sundu. Şu stresli ortamda, benim vücudum psikolojik durumumdan fazlasıyla etkileniyor. Son birkaç senem çok yoğun ve stresli geçti. Tüm yaşadıklarıma olan tepkimi dışa vurmaktansa hep içime attım ve şimdi bu sesimden, cildimdeki sivilcelerden çıkıyor. Bu durumda ben de kendimi daha çok dinlemeye başladım.

BERGÜZAR KOREL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları