kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'ın Avrupa Kulübü üyesi olduğunun resmidir

HANNOVER DUYGU LELOĞLU
19.04.2009
Erdoğan, dünya siyasetini yönlendiren liderlerle birlikte dün Schröder için düzenlenen sembolik doğum günü partisine katılarak, Türkiye'nin artık Avrupa politikasının aktörü olduğunu gösterdi..
Almanya'nın Hannover kenti, dün akşam saatlerinde, dünya siyasetinin önemli isimlerini ağırladı ve nostaljik mini zirveye tanık oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, eski Almanya Başbakanı olan, şu anda ise Rus Gazprom şirketine çalışan ve TNKBP petrol şirketi müdürü Gerhard Schröder'in 'özel' davetlisiydi. Schröder'in 65'inci yaşgünü kutlamasına, Erdoğan ile birlikte 170 kadar seçkin davetli katıldı. Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın da davetliler arasında bulunduğu bu özel doğum günü partisine son anda Rusya Başbakan Vladimir Putin gelemedi. Kutlamaya Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Başkanı Franz Munteferin, başbakan adayı ve Dışişleri Bakanı Franz Walter Steinmeier katıldı. Basına kapalı yapılan ve çok dar bir davetli listesinin bulunduğu bu kutlamada, sadece siyasetçiler değil, aynı zamanda Almanya'nın ünlü sinema sanatçısı Veronika Ferres gibi önemli simalar da bulunuyordu. Bu kutlamanın modetörlüğünü, Almanya'nın ünlü modetörü Thomas Gottschalk üstlendi.

BAŞBAŞA GÖRÜŞME
Hannover'e dün, saat 15:00 sıralarında inen Başbakan Erdoğan, arkadaşı Schröder tarafından, 'özel' olarak karşılandı. Başbakan ve heyeti için havalimanında Türk işadamı Adil Aslan'a ait olan şirketten limuzin kiralandı. Başbakan ve Schröder ile Türk heyeti, bu limuzinlerle Erdoğan'ın kaldığı 'Maritim' adlı otele hareket etti. Maritim'de Erdoğan ve Schröder arasında baş başa görüşme gerçekleşti. Burada AB'nin önemli doğalgaz projesi Nabucco'nun da içinde bulunduğu bir çok kritik konuda görüş alışverişinin gerçekleştiği sanılıyor. Schröder'in doğum günü, Hannover'e yaklaşık 60 km. mesafede buluna 'Iserhanger' civarındaki, Otel Seefugium'da yapıldı. 170 kadar seçkin davetli, geceyi geçirmek üzere, otelin yakınlarındaki diğer otelleri doldurdu. Konukların 4 ayrı kontrol noktasından geçerek ulaştıkları otele basın mensupları alınmadı. Gazeteciler sadece otele 1 kilometre mesafedeki yol ayrımında davetlilerin gelişlerini izleyebildi. Davetliler de yol ayrımında özel araçlarını bırakıp minibüslerle partinin yapıldığı yere götürüldü.

SİNATRA DİNLEDİLER
Erdoğan'a akşam yemeği sırasında sadece tercümanı eşlik etti. Saat 18.00'de Otel Seefugium'a gelen davetliler, yemek öncesinde sohbet etti. Saat 19:30'da yemek için otelin yakınında bulunan büyük beyaz çadıra geçildi. Davetliler için otelde sıkı ancak rahatsız etmeyen güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan, Schröder'in doğum gününe eli boş gelmedi. Hediye olarak, Erdoğan, Yıldız Porselen'den alınan bir vazo sundu. Schröder, yaşgününde en sevdiği parça olan Frank Sinatra'nın My Way'ini çaldırdı. Bu parçanın her çalınışında gözleri dolan Schröder, son olarak Başbakanlıktan ayrılırken de, Alman ordusunun bandosuna My Way'i çaldırmıştı. Erdoğan, bugün de Alman gazetecilerle bir araya gelecek. Sivil toplum örgütü temsilcilerini de kabul edecek olan Erdoğan, daha sonra vatandaşlara hitaben bir konuşma yapacak. Erdoğan, daha sonra Türkiye'ye dönecek.
Haberin fotoğrafları