kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PKK operasyonunda 53 kişiden 51'i tutuklu

Atilla KORKMAZ - Mustafa KAYA / SABAH
19.04.2009
PKK'nın şehir kadrosuna yönelik operasyonda tutuklanan 51 kişi arasında DTP'li genel başkan yardımcıları ve Öcalan'ın avukatları da bulunuyor..
PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Diyarbakır merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan çoğunluğu DTP'li 53 kişiden 51'i tutuklandı. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatı ile yaklaşık 2 yıllık takip sonunda gözaltına alınan çoğu DTP'li 53 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, aralarında DTP genel başkan yardımcıları Bayram Altun ve Kamuran Yüksek ile DTP Parti Meclis Üyesi ve Derik Belediye Başkan adayı Selma Irmak, DTP Diyarbakır İl Yöneticisi Musa Farisoğulları, Gün TV genel yayın koordinatörü Ahmet Birsin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da bulunduğu 51 kişiyi, "Terör örgütü PKK yöneticisi olmak" ve "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklayarak cezaevine gönderildi. Ümit Aydın ve Mesut Çetini ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Sanıkların adliyedeki işlemleri devam ederken çok sayıda DTP'li belediye binası önünde toplanıp slogan attı. Polis adliye çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı.

SUÇ DUYURUSU
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda DTP'li yöneticiler ve üyelerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Partililerin hiçbir gerekçe olmaksızın tutuklandığını, partilerine yönelik siyasi baskı yapıldığını savunan Ayna, 'Yalan' olduğunu iddia ettiği haberleri basına sızdıran savcılar ile gözaltına alınmalar sırasında hukuksuz işlem yaptıklarını öne sürdükleri görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda Vedat Aydın Salonu'nda toplanan DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanları "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla tepkilerini gösterdi. DTP Milletvekili Sebahat Tuncel de İstanbul'da gözaltıları protesto için düzenlenen eylemde halkın iradesinin tutuklandığını ileri sürerek, Türkiye'nin gözaltına alınanları bırakması gerektiğini aksi halde büyük fırsat kaçıracağını söyledi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve aralarında DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in de yer aldığı partili grup, sloganlar attı. Cumartesi Anneleri adını konuşan Hanım Tosun da kayıpların bir an evvel bulunarak faillerinin Ergenekon soruşturmasına dahil edilmesini istedi.