kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

18.04.2009
'Sağlık harcamanız 10 bin lirayı geçti'
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eczane ve hastaneleri vatandaş aracılığı ile izlemeye başladı. Kurum, 88 bin hastanın adresine mektup göndererek tedavi ve ilaç faturaları hakkında bilgi verdi. SGK, 90 bin hastaya daha bilgi mektubu gönderecek. Hastaya ait bilgilerin yer aldığı mektup "geçmiş olsun" dilekleriyle başlıyor. Vatandaşlara ulaşan bilgi notunda "Devlet sizin adınıza bu kadar harcama yaptı." mesajı da yer alıyor. Faturalarda vatandaşın gittiği hastanelerin isimlerinin yanı sıra yapılan tedaviler de ayrıntılı olarak anlatılıyor. 10 bin liranın üzerinde sağlık harcaması yapanlara ulaşan mektupta sağlık harcamalarındaki artışa dikkat çekiliyor. Hastalardan SGK'dan gelen mektupu inceleyerek kendileri üzerinden abartılı işlemler yapıldığı izlenimi edinmesi halinde SGK'ya şikâyette bulunması isteniyor. Vatandaşlar şikâyetlerini SGK İl müdürlüklerine dilekçe ile ya da gsstedavi@sgk.gov.tr adresine e-posta göndererek iletebiliyor.

Ekonomiyi bu yıl tarım ayakta tuttu
Antalya Belek'te Dünya Bakliyat Konfederasyonu Toplantısı'na katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, tarımdaki büyümenin ülkenin ekonomik büyümesine büyük katkı sağladığını belirtti. Eker, "Kırsal kalkınma faaliyetlerini destekliyoruz. Bununla ilgili olarak 59 projeye destek verdik. 2008 yılında ülkenin genel ekonomik büyümesinin yüzde 1.2 olmasına karşın tarımdaki büyümenin 4.2 olması Türkiye'nin genel ekonomik seviyesini olumlu etkiledi" dedi. Dünyadaki finansal krizin gıda fiyatlarını olumlu etkilediğini kaydeden Bakan Eker, "2008'in ikinci yarısından itibaren petroldeki düşüş enerji tarımına olan ilgiyi düşürmüş bu da tarım sektörünü etkilemiştir" diye konuştu.

Yeni uçak hangarları 2 bin kişiye iş verecek
İstanbul Atatürk Havalimanı'na, 4 uçak hangarı ve uçak bakım atölyesi yapılacak. Hangarlar ve bakım atölyelerinin ilki 3 yıl içinde tamamlanacak. Diğer hangarlar ve atölyelerin inşaatları da 3'er yıllık periyotlar içinde bitirilerek işletmeye alınacak. Atıl alana yapılacak uçak hangarları ve bakım atölyelerinde 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Yeni hangar ile bakım atölyelerinin tüm Türk tescilli tüm uçakların yanı sıra pek çok yabancı tescilli uçağa da bakım hizmeti verilebilecek kapasitede olacağı bildirildi.