kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil

THY acente tahsilatı için bankalarla test yapıyor

AA
18.04.2009
THY, acente tahsilat sistemiyle ilgili çok sayıda banka ile test yapıldığını ve henüz alınan bir karar olmadığını açıkladı..
Türk Hava Yolları'nın (THY), acente tahsilat sistemi için test uygulaması başlattığı bildirildi. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan THY'nin acente tahsilat sistemiyle ilgili haberlerin, eksik bilgiden kaynaklandığı ve bu nedenle farklı yorumlara neden olduğu kaydedildi. Açıklamada, THY'nin, modern bankacılık ürünleriyle ilgili bazı araştırmalar ve testler yaptığı belirtilerek, şöyle denildi: "Bu amaçla söz konusu ürünleri sunan aralarında Garanti Bankası, Akbank, Aktifbank, TEB, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası ve HSBC'nin de dahil olduğu çok sayıda banka ile aynı anda pilot uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

AMAÇ REKABETİ ARTIRMAK
Acente tahsilat sistemiyle ilgili yapılan pilot uygulama için yaklaşık 50 acente 10'lu gruplar halinde farklı bankalarla çalışma için yönlendirilmiştir. Yapılan uygulama sadece test çalışması olup, acente tahsilat sistemi için bu aşamada alınan bir karar bulunmamaktadır. Ayrıca bu uygulama için THY'nin bir ücret ödemesi de söz konusu değildir.'' Yapılan açıklamada, rekabetçi ortamı oluşturmak için yapılan çalışmalar sonucu THY'nin menfaati çerçevesinde çalışılacak banka ya da bankaların belirleneceği vurgulanarak, "Uygulamalar halihazırdaki tahsilat sistemini etkilememekte olup, zaman içerisinde diğer birçok banka da bu çalışmalara dahil edilecektir'' bilgisi verildi.