kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ortalık toz duman, fırsata çevirin'

18.04.2009
Bakan Şimşek, krizde hafif de olsa toparlanma olduğunu belirterek, "Herkes kabuğuna çekildi, imkânı olan fırsata çevirsin" dedi..
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, krizden kaynaklanan panik seviyesinin aşıldığını söyledi. Şimşek, "Çok uzun bir süredir panik seviyesinde riskten uzaklaşma söz konusu iken, son 1-2 aydır hafif de olsa bir toparlanma var gibi. Ama henüz krizden çıkıyoruz gibi bir algı için bence çok erken. Bir çok göstergeye baktığınız zaman panik evresini aşmış durumdayız. Nispi bir normalleşme var. Ama krizden çıkış demek için erken. Krizin üçte ikisi muhtemelen geride kaldı. Ama 2009 yılı da muhtemelen zor olacak" dedi. Türkiye-İtalya Dostluk Birliği'nce Tophane'deki Venedik Sarayı'nda düzenlenen ''Türkiye-İtalya Medya ve Ekonomik Forumu''nda konuşan Şimşek, Türkiye'nin bu krize bağışık olmadığı görüşünü tekrarladı.

FAZLA İŞ YARATILAMADI
Krizin sonucu olarak işsizliğin en önemli sorun olarak karşılarına çıktığını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti: "Nüfusu genç olan Türkiye'de yıllık 550-700 bin arasında vatandaş çalışma çağına giriyor. Bunlara iş bulamadığınız zaman işsizlik oranı çok hızlı artabiliyor. Ve nitekim Türkiye'de yaşanan sürecin önemli bir boyutu ekonominin özellikle bu dönemde fazla iş yaratamamasıdır." İtalya ile dostluğa ve ticarete büyük önem verdiklerini belirten Şimşek, "Kısa dönemde ortalık toz duman. Herkes kabuğuna çekilmiş durumda. İmkanı olanlar için bu dönemi bir fırsata çevirmek lazım. Uzun dönemde bakılması halinde küresel kriz dönemi fırsata dönüştürülebilir'' dedi. İtalyan iş adamlarına da seslenen Bakan Şimşek, "Türkiye cazip, siz de gelin. Bizim bu büyüme hikayemize siz de katkıda bulunun. Başarılı olmanızı ve kar etmenizi istiyoruz. Kapımız açık, elimizden geleni yapacağız'' dedi.