kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yahudi soykırımı yapılmasaydı..."

AA
Giriş Saati : 19.04.2009 14:40
Güncelleme : 19.04.2009 17:53
Yeni Haber
Kudüs'teki İbrani üniversitesinin Yahudi Demografi ve İstatistik Bölümü Başkanı Prof. Sergio Della Pergola, Naziler dönemindeki Yahudi soykırımı yapılmamış olsaydı bugün dünyada 13 milyon olan Yahudi nüfusunun 32 milyon kişiye ulaşacağı tahmininde bulundu...
Haaretz gazetesinin haberine göre, pek yakında bir dergide yayımlanması beklenen yazısında Prof. Pergola, soykırımın, özellikle Doğu Avrupa'daki Yahudilere "ölümcül" bir darbe vurduğunu, çünkü buradakilerin çoğunlukla çocuk ve gençlerden oluştuğunu belirtti. Bunun, uzun süreli bir demografik hasara neden olduğunu ifade eden Prof. Pergola, "Nicel sonuçları düşündüğümüzün de ötesinde" diye yazdı. Prof. Pergola, "Bu bir jenerasyonun yok edilmesiydi. Ama yok edilen sadece bir jenerasyon değil, onların çocuklarının çocukları da oldu" ifadesini kullandı.

Pergola'ya göre, İsrail dışındaki Yahudiler arasındaki doğum oranı düşük seyrederken, Doğu Avrupa'daki genç Yahudi nüfusu büyük bir potansiyele sahip bulunuyor. Prof. Pergola, "Doğu Avrupa'dan bir 10 milyon daha Yahudi olsaydı ne olacaktı" diye sorarken, "Bu bilim kurgu türünden soruları gündeme getiriyor. İsrail Devleti ortaya çıkabilir miydi gibi?..." dedi.

Prof. Pergola, soykırımın bir diğer demografik sonucunun, dünyada Yahudilerin nispi sayısını azaltması olduğuna dikkati çekiyor. Şimdiki durumda, dünyada Yahudi nüfusunun oranının giderek gerilediğine işaret eden Pergola'ya göre, soykırımdan önce bu oran her bin kişide 8 iken, bugün her bin kişide 2'ye gerilemiş durumda.

Prof. Pergola, çeşitli tahminlere göre soykırımda ölen Yahudilerin sayısının 5.6 milyon ile 5.9 milyon arasında değiştiğini ifade ederek, "Rakamları kesinleştirmekle ilgili güçlük, biraz da 'kimler Yahudi'dir' sorusundan kaynaklanıyor" diyor ve öldürülenlerden bazılarının soykırımdan önce Hristiyanlığa geçtiğini, kiminin de yarı Yahudi olduğuna işaret ediyor.