kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mussolini'nin kızı komüniste âşıkmış

18.04.2009
İtalya, faşist lider Mussolini'nin kızı Edda'nın bir komüniste gönül vermesini konuşuyor. Âşıkların birbirlerine 1945 yılında yazdığı 36 mektup bulundu..
İtalya'da Faşist Partinin kurucusu Benito Mussolini'nin (1883-1945) kızı Edda Ciano'nun, ülkenin komünist partisi yöneticilerinden Leonida Bongiorno'ya aşık olduğu ortaya çıktı. Yazar Marcello Sorgi, İtalya'nın güneyindeki "çizme'' burnunun kuzeyinde, Tiren Denizi adası Lipari'de ortaya çıkarılan mektuplara dayanarak yazdığı "Edda Ciano ile Komünist'' adlı belgesel romanda bu aşkın 36 mektubunu anlatıyor. Mussolini'nin 5 çocuğundan en büyüğü olan Edda Ciano'nun gizli mektupları, onun Komünist Partisi yöneticilerinden Leonida Bongiorno'ya tutulduğunu gösteriyor. Bu aşk, II. Dünya Savaşı'nı kazanan Müttefiklerin Edda'yı Lipari adasına sürgüne yollamasıyla yaşanmış. Bongiorno, Lipari adasına parti gösterisi için geldiği gün Edda ile tanışmış. 36 mektubu karşılıklı Fransızca, İngilizce ve İtalyanca yazmışlar.

ROMA'DA DA GÖRÜŞTÜLER
Bongiorno'nun oğlu Edoardo'nun Lipari'deki evinde bulunan gardırop, bu aşk mektuplarını saklıyordu.
Yazar Sorgi, Reuters'a verdiği demeçte, "Bu roman, kesinlikle mübalağa içermiyor'' dedi. Haziran 1946'da Edda, serbest bırakıldı ve başkası ile olan evliğinden olan çocuklarını görmek için gittiği Roma'da sevgilisini bir kez daha gördü. Edda aslında Mussolini'nin dışişleri bakanı Galeazzo Ciano ile evliydi. Ciano, Mussolini'yle 1943'te ters düşünce Mussolini onu sandalyeye bağlatarak tabancayla öldürdü. Romanın kahramanı Mussolini'nin kızı Edda, ömrü boyunca Faşist rejime inanmadığını söyledi, 1995'te Roma'da öldü.