kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Tek taraflı politikalar yürütmeyeceğiz"

Giriş Saati : 19.04.2009 10:49
Güncelleme : 19.04.2009 17:53
Yeni Haber
Amerika Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack H. Obama, Amerika'nın bölge ülkelerini dinleyeceğini söyledi. Obama, Latin Amerika ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeyi hedefliyor. ..
Trinidad ve Tobago'da yapılan Amerika Zirvesi'ne katılan Obama, bölge ülkeleriyle işbirliğini arttırmanın yollarını değerlendireceklerini belirtti.
Obama önceki gün de Amerika-Küba ilişkilerinin yenilenmesi çağrısında bulunmuştu. Obama yönetimi Küba'ya seyahat ve para transferleri konusunda bazı kısıtlamaları kaldırdı. Ancak ağırlıklı olarak Küba asıllı Amerikalıların baskısı nedeniyle Küba'ya uygulanan ambargo devam ediyor.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise Amerika'nın Küba politikasının başarısız olduğunu, bu nedenle yeniden gözden geçirildiğini açıkladı.

Dominik Cumhuriyeti'nde konuşan Clinton, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun son açıklamasını da memnunlukla karşıladı. Castro Washington'la insan hakları, basın özgürlüğü ve siyasi tutuklular dahil her konuyu görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti. Ancak Castro, görüşmelerde Küba'nın eşit ülke muamelesi görmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Amerika'nin açıklamayı memnunlukla karşıladığını belirten Clinton, Washington'un bunu dikkatle inceleyeceğini ve nasıl bir karşılık vereceğini düşüneceğini söyledi. Küba, Amerika Zirvesi'nde temsil edilmiyor. Amerika Devletleri Örgütü'nün Genel Sekreteri Jose Miguel Insulza Küba'nın topluluğa tekrar dahil edilmesi için girişim başlatılacağını açıkladı. Küba'nın Amerika Devletleri Örgütü üyeliği 1962 yılında askıya alınmıştı. Örgüt, Komünizmin örgütün yapısıyla uyuşmadığını bildirmişti.