kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sınır açılırsa Ermenistan'ın dış dünyaya kapısı açılacak"

CİHAN
Giriş Saati : 15.04.2009 14:40
Güncelleme : 15.04.2009 18:07
Yeni Haber
Türkiye-Ermenistan sınırının açılması için her an bir tarih belirlenebileceğini iddia eden İngiliz The Times gazetesi, sınırın açılması durumunda Ermenistan'ın Türkiye aracılığıyla dış dünyaya açılacağı yorumunu yaptı. ..
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın bugün Erivan'da olacağını yazan The Times, her ne kadar Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına katılacak olsa da Babacan için asıl konunun Ermenistan Türkiye sınırı konusu olacağını yazdı.

The Times, iki ülke arasındaki sınırın açılmasının Ermenistan ile Türkiye arasında 90 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde meydana gelen olayları ve Azerbaycan ile Ermenistan arasında sorun teşkil eden Karabağ konusunu da çözmede yardımcı olacağı yorumunu yaptı. Gazete ayrıca, sınırın açılmasının Rusya'nın bölgede daha dengeli bir siyaset izlemesine ve Türkiye'nin de nüfuzunu Orta Asya'ya kadar yaymasına yardımcı olacağını yazdı.

Türkiye Ermenistan yakınlaşmasının Azerileri kızdırdığına değinen Times gazetesi, Ermenistan'ın tavizde bulunmaması durumunda Bakü Tiflis Ceyhan projesinde sıkıntı çıkabileceği yorumunda bulundu. Türkiye'nin 1990'larda olduğu gibi tekrar Orta Asya'da nüfuzunu artırmaya çalıştığını yazan The Times, "Özellikle Recep Tayyip Erdoğan Müslüman komşusu Azerbaycan'ı tek başına terk edemez. Türkiye uzun yıllar boyunca kültürel bağları olan Orta Asya'da etkisini artırmayı istedi. Bugünlerde bu istek yeniden canlanıyor ancak Ankara Azerileri kızdırmayacaktır" ifadelerine yer verdi.