kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hava sıcaklığı düşecek - HARİTALI

Giriş Saati : 15.04.2009 08:14
Güncelleme : 15.04.2009 22:17
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya dışında kalan diğer bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak), Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Trabzon, Giresun, Rize ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla ülkemizin iç ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, güney ve doğu bölgelerimizde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ:
Yağışların; Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak), Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Trabzon, Giresun, Rize ve Hopa) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI:
Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin güney ve doğusu aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve İskenderun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge geneli, öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin güney ve batısında (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölge genelinde, öğleden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...