kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kıbrıs'ta seçimlere doğru...

AA
Giriş Saati : 15.04.2009 11:11
Güncelleme : 15.04.2009 18:07
Yeni Haber
KKTC'deki Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Türkiye ile çok seviyeli, dürüst bir ilişki istediklerini belirtti...
TDP Genel Başkanı Çakıcı, AA muhabirine, Ergenekon soruşturmasının Kıbrıs bağlantılarıyla ilgili iddialar ve KKTC'de hafta sonu yapılacak erken genel seçimle ilgili değerlendirmede bulundu.

''Ergenekon'la ilgili soruşturmaların Türkiye'de devam ettiğini ve neticeye ulaşılmadığını'' kaydeden Çakıcı, şunları söyledi:

''Biz biliyoruz ki oradaki uzantılar neyse, burada da aynı uzantılar var. Kıbrıs'ta da derin devlet hep vardı, geçmişte de. Şu anlamda söylüyorum, burada da suikastlar oldu, burada da gazeteler bombalandı, burada da başbakanların evinin önünde bombalar patlatıldı. Burada Renault bir aracın arkasında Lefkoşa'yı uçuracak kadar bombalar tespit edildi. Dolayısıyla aslında burada da derin devletin kendisi vardır zaten. Ama burada hiçbir zaman ciddi bir şekilde araştırmaya girişilmedi. Uzun süre cumhurbaşkanlığı, başbakanlık yapmış şahsiyetlerin de bunları kesinlikle biliyor olmaları lazım.''

Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in Ergenekon'un Kıbrıs bağlantılarıyla ilgili iddiaları seçim döneminde gündeme getirmesini ''sahte pehlivanlık olarak'' niteleyen TDP Genel Başkanı Çakıcı, ''Çünkü, altı yıldır icraatta olan bir hükümet var, hiçbir şey araştırmadı bu konuyla ilgili ve geriye dönük buradaki derin devlet çalışmalarıyla ilgili'' dedi.

''Bir tek Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu'yla ilgili iddiaların bulunduğunu ve bunun ilginç olduğunu'' kaydeden Mehmet Çakıcı, söz konusu belgelere baktığında KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın da adına rastladığını söyledi.

''HEPSİ SORUŞTURULMALI''

Çakıcı, ''Çok ilginçtir, Sayın Soyer, Eroğlu'nu Ergenekon'la ilişkilendiriyor, ama bir gün sonra da Baba Denktaş'tan bir şekilde özür dileyecek hale geliyor. O da işin bir başka trajikomik tarafı oluyor. Eğer bunlarla ilgili soruşturma gerekecekse gerçekten hepsinin soruşturulması lazım. Niye bir gün önce Savcılığa gidiliyor, bir gün sonra hem hakim hem savcı olunup özür dilenecek hale geliniyor. Niye bir kişi hemen suçlu ilan edilip, diğeri suçsuz ilan ediliyor'' diye konuştu.

Mehmet Çakıcı, iddiaların çok ciddi olduğu ve şeffaf bir şekilde araştırılması ve soruşturulası gerektiğini ifade ederek, ''Son 10 günde ortaya çıkması, biraz da Sayın Soyer sahte pehlivanlık yapıyor gibi bir izlenim bıraktı. Umarım bir sonuca varılabilir'' dedi.

''DÜZENDEN MEMNUN DEĞİLİZ''

''Ülkedeki düzenden memnun olmadıklarını, ekonominin kötü, demokrasinin içler acısı olduğunu, rüşvet, yolsuzluk ve partizanlığın devam ettiğini'' belirten Çakıcı, ''bu düzenin yaratıcısının Eroğlu olduğunu'' savundu.

Serdar Denktaş'ın da 20 yıldır görev yaptığını, son 6 yıldır ise Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) iş başında olduğunu ifade eden Çakıcı, ''Hepsi başarısız olmuştur. Aslında bir çöküntü varsa ülkede, bu partiler sorumludur. Bu bakımdan TDP denenmemiş, Kıbrıs Türkünün yeni ve tek alternatifidir'' diye konuştu.

Dürüst ve temiz bir siyaset sürdürdüklerini, sosyal demokrat bir parti olduklarını kaydeden Çakıcı, sosyal adaleti savunan, ezilenin yanında olan bir parti olduklarını anlattı.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, partisinin seçimde ''patlama yapacağını ve kilit konumuna geleceğini'' söyledi.