kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Emre beni tehdit etti"

AA
Giriş Saati : 15.04.2009 16:54
Güncelleme : 15.04.2009 21:54
Yeni Haber
Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, Fenerbahçe maçındaki olaylarda mağdur olanın kendisi olduğunu ifade ederek, ''Emre Belözoğlu bana saha içinde küfür etti, 'Seni öldürürüm' dedi. Mağdur olan benim'' dedi.

Sabri, Galatasaray TV'de yer alan röportajında, Galatasaray-Fenerbahçe maçının sonunda ve içinde yaşanan olaylarla ilgili ''günah keçisi'' ilan edildiğini savunarak, kendisine küfür eden Emre Belözoğlu'nun, ayrıca saha içinde kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonunda önemli bir dünya derbisinin yaşandığını kaydeden Sabri, şöyle konuştu:

''Sonuç olarak Fenerbahçe bizim ezeli rakibimiz ve ebedi dostumuz. Her zaman biz futbolun sahada yaşanmasını, sahada bitmesini istiyoruz. Son dakikalarda gerginlikler yaşandı. Bu hiçbirimize yakışmadı. Ama maçtan sonra bir de baktım ki neredeyse günah keçisi ben oldum. Lugano 'kıvılcımı biz yaktık' demesine rağmen, hala günah keçisi olarak bazı insanların beni göstermesine bir anlam veremiyorum.''

Sabri, Emre Belözoğlu ile yaşadığı münakaşa ile ilgili olarak da, şunları anlattı:

''Milli takımdan hepimiz arkadaşız. Hiçbir zaman birbirimize karşı terbiyesizliğimiz olmadı. Maç içinde de bunu herkes gördü. Bazı yorumcular mantıklı yorumlar yapmıyorlar. Emre Belözoğlu'yla omuz omuza mücadeleye girdik. Bu mücadelede o düştü kaydı ve reklam panolarına vurdu. Ben gidip onu kaldırmak istedim. Ama o beni geri itip küfür etmeye başladı. Ben şaşırdım ve 'neden bana küfür ediyorsun. Özür dilemeye geldim' dedim. Emre ise bana o dakikadan sonra oyun içinde tehditler savurdu. Ben hiçbir şekilde karşılık vermedim. Benim küfür ettiğimi iddia edenler tamamen yalan söylüyorlar. Benim sadece tek söylediğim kelime 'küfür etme, adam gibi dur' lafıdır. Futbolcu yere düştüğü zaman biri gelip onu yerden kaldırıyorsa o hareketi kasıtlı yapmamıştır.''

TEK HATAM YAN HAKEME TEPKİ GÖSTERMEM

Sabri, maç içinde yaptığı tek hatanın, yan hakeme abartılı tepki göstermesi olduğunu ifade etti.

Sabri, şöyle konuştu:

''Ama hiçbir zaman hakaret etmedim. Öyle bir şey olsa zaten beni kartla cezalandırırdı. Ben devre arasında sahaya çıkarken orada hakemler bekliyorlardı. Gittim özür diledim. O da 'Tamam kardeşim biraz daha dikkatli ol' dedi. İkinci yarı ben hakemlerin yanına bile uğramadım. Örneğin Hakan Balta'nın düşürüldüğü pozisyonda bence bariz penaltı varken, biz gidip buna bile itiraz etmedik'' diye konuştu.

Tecrübeli futbolcu, maç içinde Emre Belözoğlu ile yaşadığı olayları ise şöyle anlattı:

''Maç içinde bir faul pozisyonu oldu. Hakem faulü verdi. Ben görev yerime doğru dönüyordum. Arkamdan küfür ettiğini duydum. Döndüm 'Neden küfür ediyorsun ?' derken o tehditlerle üzerime geldi. Ben de kendimi kaybettim, boğazını tuttum. Yaptığım şey doğru değildi ama bir futbolcuya bu kadar ağır şekilde galiz küfür edilirse çileden çıkar. Ben de dayanamıyorum, ben de insanım, ben de futbolcuyum. Belki yapmamam gerekirdi ama kendimi tutamadım.

Ben bu konuda yorumcuları da anlamıyorum. Tamam tepkimi biraz fazla verdim, doğrusu dayanamadım. Yaptığım doğru bir şey değil kabul ediyorum ve özür dilerim kamuoyundan. Ama insan bir yorum yaparken biraz da düşünür. Bir anda ben neden geri döndüm. Bunu biraz düşünmeleri lazım. Televizyonda Emre'nin ağzı okunuyor. Bana küfür ettiği, beni tehdit ettiği açıkça belli oluyor.''

BİRİSİ BENİM İŞLEDİĞİM SUÇU AÇIKLAMALI

Sabri, ''Emre Belözoğlu ile senin aranda daha önceden yaşanmış bir husumet var mıydı?'' sorusunu ise ''Emre Milli Takım'dan arkadaşımızdır. Ben ona hiçbir zaman saygıda kusur etmedim'' dedi.

Emre'nin kendisini üç gün önce açılışa davet ettiğini hatırlatan Sabri Sarıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Emre Belözoğlu aradı, 'Sabri de gelebilir mi?' dedi ve biz de kalktık onun akrabasının açılışına gittik. Düğününe davet etti, oraya gittim. Saha içinde rekabet ederiz, maç içindeki rekabetin de dostluk seviyesinde olması lazım. Hiçbir zaman öyle bir hareket yapmak istemem ama dediğim gibi, dayanamadım. Böyle olaylar oldu. Yaşanmaması gerekiyordu. Burada mağdur olan birisi varsa o da benim. Saha içinde Sabri Sarıoğlu ne yapmış, bunu hala anlamış değilim. Bu sene alıştık artık, Galatasaray;da kim suçlu dendiğinde herkes Sabri diyor. Federasyon açıklama yapıyor ve beni PFDK'ya sevk ediyor. Birisi çıkıp benim işlediğim suçu açıklamalı. Hangi gerekçeli kararla ben bu kuruma sevk ediliyorum? Bu kararı şaşkınlıkla karşılıyorum.''

Sabri, ''Seninle aynı olayın içerisinde bulunan Emre Belözoğlu PFDK'ya sevk edilmedi. Bununla ilgili olarak neler söylemek istersin?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Şaşkınlıkla karşılıyorum. Ben orada yan hakeme karşı bir küfürüm, bir aşırı hareketim olsa beni daha ilk yarıda cezalandırırlardı. Hakem beni uyardı, sonra ben de özür diledim. Beni televizyon görüntülerinden izledikleriyle PFDK'ya sevk edenler Emre Belözoğlu'nun bana ağza alınmayacak kadar ağır olan küfürlerini göremiyorlar mı? Şahsınıza edilmiş bir hakaret var ve 'Seni öldürürüm...' diye bir tehdit var. Sonuçta biz spor yapıyoruz. Tamam benim de hatalarım oldu, kabul ediyorum ama maçı provoke eden kişi olarak gösterilmem saçma. İlk yarıdaki itirazımdan uyarı aldım. Maçı provoke eden bir insan olsaydım örneğin Lugano'nun yaptığı hareket var. Ben orada Lugano'ya da saldırabilirdim. Ama bakın Lugano, Emre Aşık'a vurdu. Dikkat edin gidip Lugano'ya sarılan ve ayıran bendim. Semih ile Arda arasındaki yaşananları da ayıran bendim. Ben bunları yapmaya çalışırken nasıl olur da provoke ediyorum oyunu. Lütfen buna birileri açıklık getirsin.''

''Ben kendimi tamamen haklı olarak görmüyorum. Evet benim de yaptığım hatalar var'' diyen Sabri, şöyle konuştu:

''İkinci yarı yaşanan olayda sinirime hakim olup cevap vermemeliydim ama dayanamadım. Ben de insanım. Sonuçta bu olayların yaşanmaması gerekiyordu. Bize ağabey diyenler bize küfür ediyor, biz küfür etmedik. Neymiş, bu olaylar Sami Yen'de yaşanıyormuş gibi sözler edildi. Ben 7 senedir Kadıköy'e gidiyorum ama çıkıp böyle yorumlar yapmadım. İnsanlar azıcık samimi davransınlar. Orada bize ve taraftarımıza yapılanları biz de anlatsak burada saatlerce konuşmamız gerekir. Eski görüntüleri izledim, Gerets hocamızın kafasına gelen yabancı madde vardı. O olay Gerets'e sorulduğunda esprili bir cevap vermişti. 'Tebrik ediyorum, keskin nişancıymış' demişti. Biz Kadıköy'de küfür yedik, hakarete uğradık ama hiç böyle açıklamalar yapmadık. Volkan'ın yaptığı röportajda söyledikleri yanlıştı. Tabii ki röportaj yapacaksın, ama böyle açıklamalar yaptığında ortam geriliyor. İki başkan yan yana maçı izliyorlar, sahada topluca bir küfür olmadı, biz sahanın içinde yaşayanlar olarak duymadık. Münferit olarak her statta insanlar küfür ediyor. Bu Türkiye'de olan bir şey. Keşke maçı herkes eğlence gibi izleseAma olmuyor, her statta küfür oluyor. Açıklama sırasında soyunma odasındaydık. Çıkarken Volkan'ın açıklamasını gördük. Ayhan ağabey çok sinirlendi ve böyle bir şeyin yalan olduğunu belirtmek için onlar da bir açıklama yaptılar. Dünyanın sayılı derbilerinden biri Galatasaray-Fenerbahçe maçı. Türkiye için iyi bir reklam olmadı.''

Emre Belözoğlu ile maçtan sonra aralarında bir görüşme olmadığını kaydeden Sabri, sonuçta doğru bir şey yapmadığını ama Emre'ye karşı şahsi bir şey de yapmadığını dile getirdi.

En sevmediği huyunun, kazanma hırsını agresifliğe dönüştürmek olduğunu söyleyen Sabri, bunu azaltmaya çalıştığını söyledi.

Sabri, futbolcu olarak hatalardan ders almasını bildiklerini, özür de dilediklerini kaydederek, ''Bana ceza geleceğini düşünmüyorum. Bugün haberlere bakıyorum, hakeme küfür etmişim. Yarım metre var aramızda. Küfür etsem beni oyundan atar hakem'' ifadesini kullandı.

''Yaşanan olaylar milli takımdaki arkadaşlığı etkiler mi?'' sorusu üzerine, ''Hepsi milli takımda yan yana oynadığımız arkadaşlarımız. İleride ne olur bilinmez ama hiçbir zaman sorun olmaz, Milli Takım forması taşıdığımız için. En son suçlanacak insanlardan biriyim. Bu hakaretten dolayı aslında bana bir özür borçları var'' diyerek sözlerini tamamladı.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 27 16 8 3 43 19 56
2 Beşiktaş 27 16 7 4 46 24 55
3 Trabzon 27 14 8 5 38 25 50
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 27 14 6 7 49 28 48
5 Galatasaray 27 14 6 7 49 32 48
6 Bursa 27 12 8 7 36 31 44
7 Kayseri 27 10 10 7 27 18 40
8 Gaziantep 27 10 8 9 36 38 38
9 Ankaraspor 27 10 6 11 33 31 36
10 Eskişehir 27 8 9 10 34 34 33
11 G.Birliği 27 8 8 11 30 35 32
12 Antalya 27 8 8 11 28 34 32
13 Konya 27 8 6 13 26 36 30
14 İ.B.B. Spor 27 8 6 13 27 38 30
15 Denizli 27 8 5 14 31 41 29
16 Ankaragücü 27 7 6 14 26 39 27
17 Kocaeli 27 6 5 16 36 58 23
18 Hacettepe 27 3 6 18 18 52 15
Haftanın Maçları
27. Hafta
 Kocaeli 1  
  Beşiktaş 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 1  
 Bursa 2  
  Ankaragücü 0  
 Sivas 1  
  Antalya 0  
 Hacettepe 1  
  Trabzon 4  
 Eskişehir 2  
  Ankaraspor 0  
 G.Birliği 1  
  Konya 0  
 Kayseri 2  
  Denizli 0  
 Galatasaray 0  
  Fenerbahçe 0  
Haftanın Maçları
28. Hafta
 Trabzon G.Birliği Cuma 20:00  
 Konya Sivas Cumartesi 16:15  
 Ankaraspor Fenerbahçe Cumartesi 20:00  
 Antalya Kayseri Pazar 14:00  
 Denizli Kocaeli Pazar 14:00  
 Gaziantep Hacettepe Pazar 14:00  
 Ankaragücü Eskişehir Pazar 14:00  
 İ.B.B. Spor Galatasaray Pazar 16:15  
 Beşiktaş Bursa Pazar 20:00