kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversiteli Zeynep'in kahreden ölümü

Metin BURMALI-Tolga TEKİN-İZMİR/SABAH
Giriş Saati : 15.04.2009 10:58
Güncelleme : 15.04.2009 23:43
Yeni Haber
İzmir'in Balçova ilçesinde üniversite öğrencisi Zeynep Özge Tok (21) yakınları tarafından evinde ölü bulundu...
Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Zeynep Özge Tok'un en büyük isteği, tek başına bir oyun sergilemekti. Ancak, dün evinde ölü bulundu. Otopsideki ilk belirlemelere göre beyin kanamasından ölen genç kızın bacaklarındaki ağrılar nedeniyle ilaç kullandığı ve bu ilaçlarla birlikte alkol de aldığı öne sürüldü. Kanamaya bu durumun neden olup olmadığı araştırılırken, şimdiye kadar birçok oyunda rol alan Zeynep, daha önce defalarca çıktığı okulundaki sahneye son kez ve tek başına çıktı.

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahte Sanatları Tiyatro Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan ve ailesi Urla'da yaşadığı için okul arkadaşı Vasfiye Akar'la birlikte kalan 21 yaşındaki Zeynep Özge Tok, okuldan eve döndü. Bu arada, akşam saatlerinde kardeşi ile birlikte alışverişe çıkan anne Makbule Tok, kızını telefonla aradı ancak cevap alamadı. Endişeye kapılan anne, bunun üzerine saat 19.00 sıralarında kardeşiyle birlikte genç kızın kaldığı Balçova'daki eve gitti. Israrla çaldıkları kapı da açılmayınca, mutfak camından içeriye giren genç kızın dayısı Mustafa Gürel, yeğenini yatak odasında hareketsiz yatarken buldu.

BEYİN KANAMASI

İhbar üzerine eve gelen polis ve sağlık ekipleri, talihsiz genç kızın öldüğünü belirledi. Okulunda başarılı bir öğrenci olduğu belirtilen genç kızın vücudunda darp veya kesici alet izine rastlanmadı. Genç kızın İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, ilk belirlemelere göre beyin kanaması geçirdiği öğrenildi.

Zeynep Özge Tok için dün okulunun tiyatro salonunda bir tören düzenlendi. Daha önce defalarca çıktığı sahneye dün son kez çıkan talihsiz genç kızın tabutu arkadaşları tarafından karanfillerle süslendi. Törenin ardından Urla'ya götürülen talihsiz genç kızın cenazesi, İkindi namazını müteakip Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Urla Mezarlığı'nda toprağa verildi.