kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
YÜKSEL AYTUĞ

Tarık Akan'a sansür uygulandı mı?

Geçen hafta Haydi Gel Bizimle Ol'a konuk olan Tarık Akan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek veren sözlerinin, programın tekrarında kesildiği iddiası, önceki gece aynı kanalda yayınlanan Sade Vatandaş programında bizzat Tarık Akan tarafından doğrulandı. Akan, canlı yayında NTV yönetimini ve Okan Bayülgen'i zor durumda bırakan şu açıklamayı yaptı:
"Müjde Ar'ın programında söylediğim her şeyin arkasındayım ve ben bunu yıllardır söylerim. Hatta 1998 yılında yayımlanmış kitabımın (Anne Kafamda Bit Var) arkasına bile yazmış bir adamım. Hatta kitabın içi başkadır, arkası başkadır. Çünkü ben o kitabı daha önce yayınlamış olsa idim, ki bitmişti her şey, o zaman Türkiye'de cami ve kışla çatışması gibi iki olgu vardı. Ben bir kitap yazacağım ve bu kitap 1980 askeri darbesini eleştiren bir kitap olacak ve dolayısıyla ben cami tarafında olacağım. İster istemez onlar beni kullanacaklar düşüncesiyle yayımlamadım kitabımı. Onun için kitabı 28 Şubat kararlarından sonra, başka bir dönem başladıktan sonra yayımlamaya karar verdim. O kadar sert bakarım olaya. Orada da aynı şeyi söyledim. Hâlâ o düşüncemin arkasındayım ama pazar günü kalktım, programı seyretmek istedim, açtım gayet güzel seyrediyorum. Birdenbire pat kesildi. Orada NTV Genel Müdürü Cem Aydın, diyor ki 'Arkasında haber olduğu için kesmek mecburiyetinde kaldık'. Hayır, bir daha izlesin. Kesildikten tam 35 dakika sonra reklam giriyor. Tam 35 dakika sonra... Ben bunu kabul edemem. Tufan Türenç'i (Bu olayı köşesinde yazmıştı) ben hayatımda hiç görmedim, tanımam, yazılarını okurum ama o eleştirisinde yerden göğe kadar haklı."
Okan Bayülgen, Tarık Akan'ın sözlerinin arasına girerek televizyonculukta kesme işleminin yapılışıyla ilgili bilgi vermek istedi ve "Televizyonculuk adına, kesmeler, program şuradan şuraya gelir ve şu kadar olacaktır, pat bundan sonrası atılmaz, kesmeler öbek öbek yapılır" diye konuştu.
Bayülgen'in bu açıklamasına karşın Tarık Akan, sadece orduyu övdüğü o 5 dakikalık bölümünün kesildiğinde ısrarcı oldu. Akan, "Hayır öyle yapılmaz. Buradaki beş dakikadan bahsediyorum. Buradaki beş dakika, tamamen benim orduyu övdüğüm konular kesilmişti. Beni acıtan taraf da budur" açıklamasını yaptı. (Akan'ın sözlerinin deşifresi, televizyongazetesi.com'dan alındı.)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın