kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Yağmur Kaşifoğlu ve Yosi Mizrahi'nin rol aldığı 'Sen Olmasaydın' bugün saat 21.00'de BKM'de izlenebilir. Biletleri Biletix'te satılıyor

Kadın ve erkek ilişkileri kabilede bile aynı işliyor!

14.04.2009
'Sen Olmasaydın' adlı tiyatro oyununda sorunlu bir çiftin mücadelesini anlatan Yosi Mizrahi ile Yağmur Kaşifoğlu ortak bir fikirde buluştu: Kadın-erkek ilişkileri dünyanın her yerinde aynı... New York'ta da, Avustralya'daki kabilede de.....
Uğur Uludağ'ın yazdığı, Enginay Gültekin'in yönettiği ve Yağmur Kaşifoğlu ile Yosi Mizrahi'nin rol aldığı 'Sen Olmasaydın' sahnelenmeye başladığı ocak ayından beri izleyenleri gülmekten kırıp, geçiriyor. Sezon boyunca TİM'de oynanan 'Sen Olmasaydın', bugün saat 21.00'de Beşiktaş Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. E.S.E.K'in (Espri Standartları Enstitüsü Kurumu) bünyesinde sahnelenen oyunu Yosi Mizrahi ve yazar Uğur Uludağ'ın oyuncu eşi Yağmur Kaşifoğlu anlattı.

* Bu sizin birlikte ilk oyununuz mu?
Yosi Mizrahi:
İkili olarak ilk. Yağmur'un E.S.E.K'te bir durum kurtarıcı özelliği var. 'Üçüncü Türden Yakın İlişkiler'den beri onunla birlikteyiz.
Yağmur Kaşifoğlu: 'Üçüncü Türden Yakın İlişkiler', 'Tanrım Beni Baştan Yarat', '27 Numara', hepsinde oynadım ama hiçbirine prova yaparak çıkmadım. Çünkü hepsinde son dakika durumu kurtarmak için sahneydeydim.

* Neden son dakika? Oyuncular mı gelmiyordu?
Y.K.:
'Üçüncü Türden Yakın İlişkiler'e başlarken Ceyda Düvenci vardı ama o sırada diziye başlayacaktı. Ceyda, İstanbul dışına gittiğinde de yerine ben oynayacaktım. Yani dönüşümlü oynayacaktık. Ceyda'nın dizisi yoğunlaşınca "Hadi bu teksti, al bakalım" deyip, beni sahneye attılar. 'Tanrım Beni Baştan Yarat'ta Şebnem Dönmez oynuyordu. O da oyundan ayrılmak zorunda kaldı. Onda da prova yapmadan sahneye çıkmak zorunda kaldım.
Y.M.: '27 Numara'da Doğa Rutkay Las Vegas'taydı. Uçağı rötar yapınca Yağmur bir gecehazırlanıp, sahneye çıktı.

* Nasıl bir gecede ezberliyorsunuz? Yoksa siz bu kadınların ayağını 'eş kontenjanından' mı kaydırıyorsunuz?
Y.K.:
(Gülüyor) Yok, gerçekten hiç öyle bir durumum yok! Uğur (Uludağ) yazarken zaten kulağım aşina. Bir gece önce köpeğimi karşıma alıp, ona okudum teksti. Ezberim kuvvetlidir.

OYUNA İLGİ BÜYÜK!
* 'Sen Olmasaydın' nasıl bir oyun?
Y.K.:
Kadın-erkek ilişkisi anlatılıyor. Biz iki sevgiliyi oynuyoruz.

* Öpüşme sahnesi var mı? Şimdi tiyatroda çok moda ya...
Y.M.:
E, yazarı kocası olunca yok tabii. Bu oyunun şöyle bir özelliği var, geçen sene 'Kaygan Zemin'i yaptık. Bu oyun Nilüfer ve Cihangir'in sevgililik hallerini anlatıyor. Yani o oyunun bir öncesi. Problemli ilişkilerini kurtarma çabaları... Bu oyunun bir özelliği daha; aynı anda New York'ta oynanıyor. Bir Türk tiyatrosunda da Türkçe olarak sahneleniyor.
Y.K.: Türkler'den büyük ilgi görüyor oyun orada da. Evrensel bir şey, kadın-erkek ilişkisi sonunda. 'Seyredilir' diye düşünüyorum.
Y.M.: Kadın-erkek ilişkileri dünyanın her yerinde aynı. New York'ta da aynı, Avustralya'ya kabileye gitsen de öyle.