kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Azerbaycan ile doğalgaz krizi yok"

CİHAN
Giriş Saati : 12.04.2009 16:31
Yeni Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Azerbaycan ile herhangi bir doğalgaz sorunu bulunmadığını söyledi.

Bakan Güler, "Yine doğalgaz oradan gelecek ama bizim doğalgazımız güneş ve deniz. O da zaten devreye giriyor. Hem sondaj hem jeotermal. Yerli kaynaklarla enerjide bağımsızlık savaşını sürdürüyoruz. Konya'da bu alanda çok güzel şeyler oluyor" dedi.

Bir firmanının, Türkiye'nin ilk yerli sondaj kulesini üretmesi nedeniyle düzenlenen törene katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Hilmi Güler, ziyaretlerinin ardından gazetecilerin, Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma sonrası Azerbaycan'ın doğalgazı keseceği yönündeki iddialara yönelik sorularını cevapladı. Hilmi Güler, "Öyle birşey yok. Öyle bir durum yok. Yine doğalgaz oradan gelecek ama bizim doğalgazımız güneş ve deniz. O da zaten devreye giriyor. Hem sondaj hem jeotermal. Yerli kaynaklarla enerjide bağımsızlık savaşını sürdürüyoruz. Konya'da bu alanda çok güzel şeyler oluyor" cevabını verdi.

Türkiye Petrolleri Ananim Ortaklığı (TPAO)'nın bu yıl Karadeniz'de petrol sondajı yapacağını açıklayan Bakan Güler, anlaşmanın imzalandığını, yakında çalışmalara başlanacağını aktardı. Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Karadeniz'deki sondaj çalışması önce yabancı platform tarafından daha sonra da bizim yerli platformun inşa edilmesiyle birlikte tamamen milli takım hüviyetindeki bu platformda yapılacak. Dünyada sadece iki ülkesinde yapılan bu platforumun tamamlanmasıyla üçüncü ülke olacağız."

Konyalı Petromak Şirketi tarafından yapılan, Türkiye'nin ilk mobil sondaj kulesini hizmete girmesinin önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Bakan Hilmi Güler, "Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' sözünden ilham aldık. Bakanlık olarak bu sözü 'İstikbal derinliktedir' anlayışına dönüştürdük. Yer altında jeotermaller, madenler, petroller var. Bu zenginlikleri insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz. Petromak firması tarafından üretilen sondaj makinaları önce Türkiye'nin, ardından da diğer ülkelerin hizmetine sunulacak. Artık sondaj makinaları tamam. Şimdi yüzer platformlu tershanelerde sondaj makinaları üretilerek şanlı bayrağımızı burada dalgalandırmak. Ardından Karadeniz'de petrol sondajını bu platformlarla yapmak" dedi.

Bakan Hilmi Güler ve beraberindekiler, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki güneş enerjisi üreten bazı firmaları da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.