kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rahmi Koç vergi şampiyonu

11.04.2009
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, 18 milyon TL gelir vergisi ile Türkiye'nin vergi rekortmeni oldu. İstanbul'un vergi lideri işadamı Aydın Doğan ikinciliği aldı. $ milyarderi Özyeğin ise 3'üncü olabildi..
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Ankara'dan sonra Türkiye'nin de gelir vergisi rekortmenliği koltuğuna oturdu. Rekortmenler listesinde, Koç Ailesi'nin en büyüğü Semahat Arsel de 4. sırada yer aldı. AA'nın haberine göre, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, 27 Mart'ta sona eren gelir vergisi genel beyan döneminde 2008 yılı için 51 milyon 484 bin 113,3 lira gelir bildiriminde bulundu. Temettü şeklindeki menkul sermaye iratlarından oluşan bu gelir için Koç'a 18 milyon 14 bin 87,6 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.

İSTANBUL'DA AYDIN DOĞAN
Söz konusu vergiyle başkentin vergi rekortmenleri listesinin başında yer alan Rahmi Koç, diğer illerdeki gelir beyanları ve vergi tahakkukları sonrasında Türkiye'nin de en fazla gelir vergisi ödeyecek ismi oldu. Bu arada, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın Başkanlığı'nın 15 Nisan'da kamuoyuna açıklayacağı İstanbul vergi rekortmenleri listesinin ilk sırasında ise Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın bulunduğu öğrenildi. Doğan'ın 36 milyon lira dolayında gelir beyanında bulunduğu ve kendisine 13 milyon liraya yakın gelir vergisi tahakkuk ettirildiği belirtildi. Geçen yıl 10 milyon 454 bin liralık vergiyle İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin de gelir vergisi rekortmeni olan Aydın Doğan'ın bu yıl Türkiye sıralamasında Rahmi Koç'u takip ettiği ifade ediliyor. Üçüncü sırada 10 milyon 67 bin liralık geliriyle Hüsnü Özyeğin, dördüncü sırada Semahat Sevim Arsel yeraldı. Geçen yıl milyon 235 bin lira gelir vergisiyle Türkiye 4'üncüsü olan Semahat Sevim Arsel, bu yıl da sıralamadaki yerini korudu. Gelir vergisinde Türkiye rekortmenleri listesinde ilk 10 sırada yer alan 10 isimden Rahmi Koç dışındakilerin İstanbul vergi mükellefi olduğu belirtildi.