kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

23 yeni model geliyor

Giriş Saati : 10.04.2009 14:05
ÖTV'de yapılan indirimle fiyatlarda hissedilir düşüşler oldu. 15 Haziran'a kadar sürecek indirim sırasında Türkiye'de yeni donanım paketlilerle birlikte 30'a yakın yeni modelle tanışacağız.

Ekonomik krizin otomotiv sektörünü derinden etkilemesinin ardından hükümet, otomobilden alınan ÖTV'yi indirdi. 15 Haziran'a kadar hareketli olacak piyasada indirimi yakalayan 30'a yakın yeni model olacak. auto motor & sport nisan sayısında indirimin şanslı yeni modellerini araştırdı. Audi S4, Mercedes E Serisi, Renault Megane Hatcback, Seat Exeo, Toyota Verso, Mazda 3, Hyundai i20 gibi modeller ÖTV indiriminden önce Türkiye'de satışa sunulacak.

auto motor & sport'un yıllardır yaptığı yaz lastiği testinde on iki farklı üreticinin 205/55 R 16 V ebadındaki lastiği, karşı karşıya geldi. Teste bilinen markaların yanı sıra uygun fiyatlı ürünlere sahip olan küçük üreticiler de yer aldı. Islak ve kuru zeminde yaz lastikleri, yol tutuş, tutunma, fren mesafesi, suda kızaklanma, yuvarlanma direnci gibi disiplinlerde rekabet etti. Testin en dikkat çekici sonucu ıslak zemindeki fren mesafesinde görüldü.En kötüyle en iyinin fren mesafesi farkı 3 metreye kadar çıktı ki, bu rakam büyük gibi durmasa da küçük sınıf bir otomobilin boyu kadar olan mesafe, önemli bir kazada sürücünün başına iş açacak boyutta.

auto motor & sport'un nisan sayısında Chevrolet Cruze, Ford Focus RS, Mercedes E Serisi, Peugeot 308 CC'nin sürüş izlenimi, Opel Insignia 2.0 CDTi Sport, Renault Koleos 2.0 dCi, BMW 320d xDrive, Porsche Cayenne'in dizel motorlu versiyonunun testi, Fiat Bravo 1.4 T-Jet ile Peugeot 308 1.6 THP karşılaştırması ve Türk radyolarının ilk süperstarı Kadir Çöpdemir ile heyecanlı bir röportaj yer alıyor.