kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Listede en pahalı yıldızları kadrolarında bulunduran kulüpler arasında AC Milan, Chelsea ve Manchester United başı çekiyor. David Beckham

Beckham'ın bir golü 19 milyon $

11.04.2009
ABD'nin LA Galaxy takımında 2 sezonda sadece 5 gol atabilen David Beckham transferinden 29, sponsorluklardan da 66 milyon dolar kazandı..
Forbes Dergisi'nin yayınladığı en çok kazanan yıldız futbolcular listesinde yeşil sahaların birbirinden ünlü yirmi futbolcusu yer alıyor. Geçtiğimiz yılki kazançlarının toplamı 377 milyon doları bulan futbolcular, spor kulüplerinden aldıkları ücret ve primlerin yanısıra yaptıkları sponsorluk anlaşmaları ve reklamlardan da bir o kadar para kazanıyor. Listenin en çok kazanan futbol starları sıralamasında birincilik koltuğuna David Beckham oturdu. ABD'deki son iki sezonunda 95 milyon dolar gelir elde eden Los Angeles Galaxy takımının ünlü oyuncusu 30 maçta sadece 5 gole imza attı. AC Milan'a kiralanan Beckham gol başına 19 milyon dolar kazandı.

SPONSORLUK DA KAZANDIRDI
İngiliz futbolcu, Adidas, Motorola ve Armani gibi dünyaca ünlü markaların sponsorluk anlaşmalarından son iki yılda 66 milyon dolar kazandı. 2008 yılında 21 milyon dolar gelir elde eden Cristiano Ronaldo, bunun 9 milyon dolarını Nike ve Coca Cola'nın da yer aldığı sponsorluk anlaşmalarından kazandı. Geçtiğimiz yıl 18'er milyon dolar gelir elde eden Chelsea'nın yıldızları Frank Lampard ve John Terry de sadece sponsorluk anlaşmalarından 7'şer milyon dolar kazandı. Arjantinli yıldız Messi de kazancının 7 milyon dolarını sponsorluk gelirlerinden elde etti. Listede yeralan ençok kazanan futbolcuların 4'er tanesi Rus milyarder Roman Abromovich'in takımı Chelsea ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin takımı AC Milan'da top koşturuyor.
Haberin fotoğrafları