kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diaspora tamam, hedef yeni Muhtar'lar yaratmak

UFUK ŞANLI - BARIŞ ERGİN
11.04.2009
İlk toplantısını gerçekleştiren Dünya Türk İş Konseyi'nin Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu girişimin lafta kalmayacağını belirterek bir katılımcının "Ben de Muhtar Kent olacağım" sözünü aktardı..
Türk işadamlarını bir araya getiren Dünya Türk Girişimciler Kurultayı bir ilke daha imza atarak Dünya Türk İş Konseyi'ni (DTİK) kurdu. Tanıtım toplantısında konuşan DTİK Başkanı da olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dünyanın dört bir yanında insan kaynağımız var, ancak neden bir türlü etkin olup diaspora haline gelemiyoruz diye düşünerek bu platformu kurma kararı aldık" dedi.

AHMET ÇALIK YÖNETİMDE
DTİK kapsamında Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) kurulduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulunda atanan 5 üyenin Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, Erdem Holding Başkanı Zeynel Abidin Erdem ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar olduğunu açıkladı. Hisarcıklıoğlu, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeleri de dahil edildiğinde yönetim kurulunda 15 üyenin yer alacağını bildirdi. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Oluşturduğumuz Kurulda ayrı ayrı başarı öyküleri var. Bu kurultay artık sözlerin uçup gitmeyeceği bir yapıda olacak" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalık Grubu'nun Arnavutluk'taki telekomünikasyon firması Eagle Mobile'ın birinci yıldönümünde tesadüfen Tiran'da olduğunu ve orada bir Türk firmasının bu büyüklükte bir yatırım yapmasının gurur verici olduğunu belirtti. Toplantıların birinde genç bir katılımcının "Ben de ileride Muhtar Kent olacağım" sözünü duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bu tür örneklerin artmasının da ileride benzer başarı öykülerini çoğaltacağını söyledi. YİK yılda 1 kere bir araya gelecek. Bunun dışında sekretarya ve elektronik iletişim ağı aracılığıyla iletişim kurulacak.

YİK Üyeleri
Rifat Hisarcıklıoğlu
Rona Yırcalı
Muhtar Kent
Atilla Doğudan
Vural Öger
Nihat Sorgeç
Kenan Şahin
Mubariz Mansimov
Atıl Kutoğlu
Aslı Başgöz

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Rahmi Koç
Güler Sabancı
Ahmet Çalık
Zeynel Abidin Erdem
Can Akın Çağlar