kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Atagün Kutluyüksel Atagün Kutluyüksel

THY nereye Türk işadamları oraya

ŞAH TANYERi
11.04.2009
Milli bayrak taşıyıcımız THY, Senegal'in başkenti Dakar ve Brezilya'nın ticari başkenti Sao Paulo seferleri ile uçtuğu ülke sayısını 72'ye çıkardı..
Türk Hava Yolları'nın (THY) TK 0015 sefer sayılı uçağı, 5 Nisan'da saat 09.45'te Atatürk Havalimanı pistinden tekerlerini yerden kesti. İçindeki 120 yolcu, bir ilkin heyecanını yaşıyordu. Dakar ve Sao Paulo'ya gidilecekti. Biri Afrika, diğeri Latin Amerika ülkesini birbirine bağlayan ise, ilk kez uçulan noktalar olmasının yanı sıra aynı güzergâh üzerinde yer almasıydı. 7 saat 5 dakika süren yolculuktan sonra Senegal'in başkenti Dakar'a inildi. 50 yolcuyu indirip, yakıt aldıktan sonra yola devam. 6 saat 35 dakika süren bir yolculuktan sonra dünyanın en kalabalık 5'inci kentine inildi. Sao Paulo'dan bahsediyorum. 1.5 trilyon dolarla dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olan Brezilya'nın ticari başkentinin ekonomik büyüklüğü, Arjantin kadar.

ADİS ABABA'DA BİN TÜRK VAR
THY yönetimi, yeni hat açılan yerlerde Türklerin işlerinin açıldığına inanıyor. THY'nin Brezilya Ofisi Direktörü Atagün Kutluyüksel, daha önce görev yaptığı Etiyopya'nın başkenti Adis Ababa örneğini veriyor: "THY Adis Ababa'ya uçmadan önce burada 40 Türk vardı, şimdi bini geçti. Etiyopya'dan yapılan ihracata ABD sıfır kota uyguluyor. Türk işadamları, direkt uçuşumuzla bu imkanı değerlendirip yatırımlar yaptılar. Biz uçmasak bu yatırımlar olmayacaktı." Sudan'ın başkenti Hartum bir başka örnek. THY seferleri ile beraber bu ülkeden Avrupa'ya gül ihracatı başlamış. Brezilya'ya haftada iki seferle başlayan uçuşu 22 mayısta 3'e çıkaracaklarını belirten Kutluyüksel, "THY için Brezilya önemli. Dünyanın bir ucuna geldik, başarılı olmak istiyoruz. Umutluyuz. G.Amerika cazip bir bölge. Star Alliance ile de G.Amerika'nın herhangi bir noktasına gitme seçeneği sunuyoruz" dedi.