kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

10.04.2009
Türkmenistan patlamada Rusya'yı sorumlu tuttu
Türkmen gazını Rusya'ya taşıyan doğalgaz boru hattında meydana gelen patlama, hem gaz naklini durdurdu hem de iki ülke ilişkilerini gerdi. Rus Gazprom, borudaki patlamanın teknik nedenlerden kaynaklandığını belirtirken, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı olayı sorumsuzluk olarak nitelendirdi. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı da Gazprom Export'un Türkmenistan'dan aldığı gazın hacmini hiçbir neden göstermeden, uyarmadan düşürdüğüne dikkat çekti. Rus Kommensant gazetesi, Rusya'nın da bu defa Türkmenistan ile yeni bir gaz savaşına hazırlandığını duyurdu.

Armatör Sadıkoğlu'na 1 yıl 8 ay hapis cezası

Tersanesinde çıkan yangında iki kişinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan armatör Kahraman Sadıkoğlu, 2. derecede kusurlu bulunarak 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sadıkoğlu'nun cezası saygılı tutum ve davranışı nedeniyle 1 yıl 8 aya indirildi ardından da ertelendi. Sadıkoğlu Tersanesi'nde 5 Haziran 2005'te Fezzano Genova isimli gemide meydana gelen patlamada, Murat Çağın ve Hakan Özden hayatını kaybetmişti. Gülcan DEMİRCİ -

Ciliv: 'Mobilde var sabitte rekabet yok'
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'nin arabağlantı ücretleriyle ilgili Turkcell'in rekabete engel oluşturduğu ile ilgili açıklamalarına Turkcell'den açıklama geldi. Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Mobil pazarda uzun yıllardır üç oyunculu rekabet mevcuttur. Halen, sabit pazarda şehir içi aramalar fiilen ve hukuken yüzde 100 Türk Telekom'un tekelindedir. Turkcell, iddia edildiği üzere, pazardaki konumunu kötüye kullanmamaktadır. Bu durum, Rekabet Kurumu incelemeleri sonucunda da tespit edilmiş gerçektir" dedi.

Obama: Ekonomi umut ışığı veriyor
ABD Başkanı Barack Obama, ekonominin ''umut ışıkları'' vermeye başladığını, ancak ciddi sıkıntıların halen devam ettiğini söyledi. Obama, Beyaz Saray'da aralarında Hazine Bakanı Timothy Geithner'in de aralarında bulundu ekonomi kurmaylarıyla yaptığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, "Ekonomide bir şeylerin daha iyi olduğunu görmeye başladım. Daha çok çalışmalıyız. Bazı zorluklar karşısında geri çekilmezsek, ekonomiyi rayına sokacağımızdan eminim'' dedi.