kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Palyaçoya döndük, destek istiyoruz'

10.04.2009
Tescilli Markalar Derneği Başkanı Kahveci, kur nedeniyle ithal girdi ve kira sorunu yaşayan yabancı markaların içlerinin kan ağlarken yüzlerinin güldüğünü söyledi..
Otomotiv, beyaz eşya ve mobilyaya getirilen ÖTV indirimi ithal markaları temsil eden Tescilli Markalar Derneği'ni de harekete geçirdi. Özellikle kira artırma dönemine kur artışı da eklenince ciddi bir sıkıntının içine girdiklerini belirten Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı Vehbi Kahveci, "Yılbaşına kadar ÖTV indirimi istiyoruz" dedi. TMD'nin 120 marka ve bin 800 mağazayı temsil ettiğini belirten Kahveci, diğer sektörlerin aksine ağlamak yerine devamlı güldüklerini belirterek, "İçimiz kan ağlıyor ama yüzümüz gülüyor. Palyaçoya döndük" dedi.

MAĞAZALAR AZAD EDİLSİN
Sektörde zamansız ve sonu olmayan indirimlerin de dönüşü olmayan zararlar yaratacağına değinen Diesel Türkiye Distribütörü Tahsin Özlenir, asıl zararı yabancı markadan çok yerli markanın göreceğini söyledi. "Yerli marka indirim yapınca mecburen yabancı marka da yapıyor. Ancak fiyatların indiğini gören tüketici yerliden değil yabancıdan alışveriş yapmayı tercih ediyor" diyen Özlenir, indirim tarihlerinin bir an önce belirlenmesi gerektiğini söyledi. Alışveriş merkezlerindeki mağazaların imzaladıkları kontratlar yüzünden mağazalarını kapatamadıklarının altını çizen Özlenir, "Mağazaları azad etseniz ortada kaç firma kalır bilinmez. Şu an kirasını ödemeyen pek çok firma var ve alışveriş merkezi yöneticisi işletmeyi yaşatmak adına bu duruma müdahale etmiyor. Her şey kitlenmiş vaziyette" diye konuştu.