kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bülent Taşkınlar

Otoban köftecisi Ramiz rotayı şehiriçine çevirdi

PINAR ÇELİK
10.04.2009
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 34. şubesini açan Köfteci Ramiz, krizle birlikte dükkan kiraları düşünce mağaza hedefini 22'ye çıkardı..
Makedonya'dan Manisa Akhisar'a göçen Ramiz Taşkınlar'ın küçük bir dükkanda başladığı köftecilik işini 81. yılında dört oğlu devam ettiriyor ama bir farkla: İkinci kuşak işleri büyütmekte kararlı. Kardeşlerin en küçüğü Bülent Taşkınlar, Akhisar'ın dışına ilk olarak İzmir - İstanbul karayoluna açtıkları mağazayla çıktıklarını söylüyor. Otoban kültürünün Köfteci Ramiz için anlamı büyük çünkü 2000 yılındaki o otoban mağazası ünlülerin, siyasilerin, işadamlarının uğrak noktası olup, müdavimleri de artınca Köfteci Ramiz'i bugünlere getiren bir mihenk taşı olmuş. Türkiye'nin en iyi 2'inci yol lokantası seçilmesinin arkasında da bu yatıyor. İstanbul - Ankara otobanı, İstanbul - İzmir karayolu, İzmir - Çanakkale otoyolu, İzmir - Çeşme otobanında restoranları var Ramiz'in.

GÜNDE 1.5 TON KÖFTE SATIYOR
Bu hafta içinde Pendik'te açılacak yeni şubeyle firma mağaza sayısını 35'e çıkarmaya hazırlanıyor firma. Krizle birlikte düşen kiraları fırsat bilip yıl sonuna kadar açacağı şube hedefini 22'ye çıkarmış. Toplam 35 noktada günlük 1.5 ton köfte satılıyor. Kapıdan giren 100 müşteriden 96'sı ise Ramiz köfte siparişi veriyor. Bülent Taşkınlar çok geniş menüler oluşturmaktan uzak durduklarını söylüyor. "Bize kalsa sadece Ramiz köfte satarız" diyor Taşkınlar. Değişen yaşam tarzlarının gerisinde kalmamak için piliç, sucuk ve kaşarlı köfte ile salata barı müşteriye sunmak durumunda kaldıklarını belirtiyor. 'Salatacı sodacı' diye tabir ettikleri kadınlara özel de salata barı kurmuşlar. "Rus salatası bulamazsınız bizim barımızda. Tamamı Ege otlarından oluşur" diyor Taşkınlar.