kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket turu

10.04.2009
Yerel perakendeciler: Birlikte var olabiliriz
Perakende sektörünün yerli temsilcileri, Perakendeciler Derneği (PERDER) önceki gün yapılan sektör söyleşisinde, "Birlikte Var Olmak" konusunu masaya yatırdı. Birlikte hareket etmenin önemi anlatılan toplantıda, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Turan Özbahçeci, Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Direktörü Cenk Kaan Gür, SABAH gazetesi köşe yazarı Meliha Okur birer konuşma yaptı. Songör, federasyonun 8 olan bölge müdürlüğü sayısını kısa sürede 12'ye çıkaracaklarını söyledi. Okur, sektörü bekleyen risk ve fırsatlara dikkat çekerken, Özbahçeci, artık yerel perakendecilerin ulusal zincirlere yakın çalışmalar yaptığına işaret etti.

'İnsanlar dudaklarınızı değil yaptığınızı izler'
Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, 2008'de ilk 10 şirket arasında en yüksek büyüme oranını yakaladıklarını bildirdi. Utkueri, düzenlediği basın toplantısında, kârlılıkta da sektörün üzerinde büyüme yakaladıklarını söyledi. Son 5 yılda sigorta sektörünün yüzde 17.3, Eureko Sigorta'nın ise yüzde 29.4 büyüdüğüne dikkati çeken Utkueri "İnsanlar, dudaklarınızı değil, yaptıklarınızı takip eder. Rakamlar söylediklerimizle yaptıklarımızın aynı olduğunu ispat ediyor" dedi.

'Türk ve Güney Afrikalı sendikasyona çıkabiliyor'

Alternatifbank (ABank), yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda yer alan 9 bankanın katılımıyla bir yıl vadeli 30 milyon dolar ve 31 milyon euro olmak üzere iki dilimden oluşan sendikasyon kredisi aldı. Kredinin faiz oranı libor artı yüzde 1.75, toplam maliyeti ise libor artı yüzde 3.25 olarak gerçekleşti. Sendikasyonu sağlayan bankalar adına konuşan Standard Chartered Bank Finansal Kurumlar Direktörü Kaşif Atun ise mevcut ortamda sadece Türkiye ve Güney Afrika bankalarının sendikasyona çıkabildiğini belirterek, "Geçmiş senelerin yıldızı Rusya'ya bile, sendikasyon piyasaları şu anda kapalı durumda" diye konuştu.

Yeni başkan Hasan Karcı oldu
Masko Mobilya Kenti'nde olağan genel kurul toplantısının ardından yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri belirlendi. MASKO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hasan Karcı seçildi. Yeni Başkan Karcı, "Mobilya sektörünün en büyük oyuncularından birisi olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Üyelerimize, İstanbul'a ve Türkiye'ye hizmet etme fırsatı bulacağım. MASKO, projelerine kaldığı yerden devam edecek" diye konuştu.