kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Coca-Cola Başkanı Muhtar Kent

Türk işadamları krizi tek yumrukta nakavt edecek

10.04.2009
İstanbul'da buluşan Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda buluşan 80 ülkeden 2 bin Türk işadamı yaşanan küresel ekonomik krize karşı küresel birlik olma sözü verdi..
Dünyanın 80 ülkesinden gelen bin 500 Türk işadamı dün Türk diasporasının ilk adımını attı. Katılımcı sayısının toplamda 2 bini aştığı Dünya Türk Girişimciler Kurultayı İstanbul'da başladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliğiyle düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı SABAH'ın basın sporsorluğunu üstlendiği "Küresel Güç Türkiye" temasıyla gerçekleştirilen iki günlük kurultayın açılışını Viyana'da yaşayan "Opera-Twins'' sanatçıları Didem ve Sinem Balık kurultay katılımcılarına mini konser verdi.

GÜL VE ERDOĞAN'DAN MESAJ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kurultaya birer mesaj gönderdi. Türkiş adamlarının birbirlerini tanımaları, işbirliği içine girmeleri ve birlikte hareket etmelerinin, son dönemdeki küresel gelişmeler göz önüne alındığında daha da önem kazandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül "Ziyaret ettiğim her ülkede Türk girişimcisinin dinamizminden, hizmetlerinden daima övgüyle söz ediliyor" dedi. Başbakan Erdoğan da Türkiye'nin coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu, merkezi konumu, enerji ve ulaştırma başta olmak üzere büyüyen sektörleriyle hızlı bir şekilde dönüştüğünü belirterek, uluslararası yatırımcıların, bir an önce yerlerini almalarını beklediklerini ve teşvik ettiklerini kaydetti.