kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Oyak’tan 281 milyon TL kâr...Celal Çağlar, sektördeki olumsuz eğilimin 2010’la birlik-te bir denge bulacağını söyledi. Bünyesinde Adana, Bo-lu, Mardin ve Ünye Çimento’nun bulunduğu Oyak Çi-mento Grubu, 2008’de 874 milyon lira net satış geliri281 milyon lira da net kâr elde etmişti.

Oyak, çimentoda büyüme hedefini çizdi: İlk hedef Avrupa'da satın alma

10.04.2009
Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Çağlar "Oyak olarak Avrupa'da satın almalarla büyümenin daha doğru olacağına inanıyoruz. Krize ciddi nakitle girdik, yatırım yapma yönünde arayışlarımız sürüyor" dedi..
Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, grubun Avrupa'da satın almalarla ilgilendiğini söyledi. Oyak Çimento Grubu'nun 2009 hedeflerini bir basın toplantısıyla açıklayan Çağlar, "Grup olarak krize ciddi bir nakitle girdik. Yatırım yapma yönünde arayışlarımız sürüyor. Hâlâ fabrika anlamında fiyatların düşeceğini öngörüyoruz. Yatırım bankaları tarafından çeşitli teklifler getiriliyor. İncelemelere devam ediyoruz" dedi.

'PAZAR DARALACAK'
Hangi alanda satın almalar yapılacağı konusunda henüz alınmış net bir kararları olmadığını, ancak çimento alanında satın almalarla büyümeyi planladıklarını söyleyen Çağlar sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'deki mevcut çimento fabrikalarımızda yeni bir yatırım ya da kapasite artırma stratejimiz olmayacak. Ama bu satışlarla ilgilenmiyoruz demek değil. Çimentoda organik olarak değil, Avrupa'da satın alma yoluyla büyümenin daha doğru olacağına inanıyoruz." Çimento fiyatlarında düşüşün devam edeceğihi öngören Çağlar, "2008 yılı çimento sektöründe geçen 5 iyi yılın en sonuncusu oldu. 2009'da sektördeki küçülmenin devam edeceğini ve iç pazarın yüzde 5, hatta yüzde 8'ler düzeyinde daralacağını, satış hasılatının yüzde 9'lar civarında düşeceğini öngörüyoruz. Arz fazlalığı nedeniyle kapasite kullanım oranları ve dolayısıyla fiyatlar düşmeye devam edeceği için en büyük gerileme kâr rakamlarında olacak ve kârlılıkta yüzde 15 gerileme olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.