kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'dan, Erdoğan'a övgü

Giriş Saati : 06.04.2009 18:13
Güncelleme : 06.04.2009 20:33
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinden çok etkilendiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Başbakan Erdoğan ile Obama arasındaki görüşmeye, Başbakanlık Başdanışmanları Ahmet Davutoğlu, Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçişi Nabi Şensoy da katıldı. Başbakanlık merkez binada gerçekleşen görüşmenin sonunda Başbakan Erdoğan ve ABD Başbakın Obama açıklama yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konukseverliğine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Obama, görüşmelerinde Başbakan Erdoğan'ı G-20 zirvesinde yakından tanıma imkanı bulduğunu belirterek, "Liderliğinden çok etkilenmiştim ve konuşmamızın mükemmel bir özetini verdi, daha çok etkilendim. Konuşmamda ziyaretim boyunca söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum; Türkiye'nin ABD'nin kritik stratejik bir ortağı olduğunu düşünüyorum. Sadece terörle mücadelede değil, her iki ülkenin, inanıyorum ki, bölgenin, tüm dünyanın inanıyorum ki refahına yol açacak olan ekonomik, kültürel ve siyasi bağların gelişmesinde bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Türkiye ile ortaklığımızın, sayın başbakanın, cumhurbaşkanın bu süreçte çok iyi ortak olacağına inanıyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan da görüşmede bölgesel konuları değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi. Erdoğan, Afganistan, Irak, Ortadoğu konularının yanı sıra geleceğe yönelik enerji konusu üzerinde son gelişmeleri değerlendirme imkanları olduğunu kaydetti. NATO'daki son gelişmeler değerlendirme imkanı bulduklarına işaret eden Erdoğan, "Teröre karşı ortak mücadelemiz bundan sonra aynı kararlılık, aynı dayanışma içerisinde devam edecek." dedi. Erdoğan, Obama'nın Türkiye'ye göstermiş olduğu sıcak ilgiye teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, Obama'yı Başbakanlık binası önünde bekleyen araca kadar uğurladı. Erdoğan, Obama'nın aracının hareket etmesinden sonra Başbakanlık binasına girdi.