kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Beyoğlu'nda hile iddiası

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP adayı Mustafa Dolu'dan 15 bin oy daha fazla aldı. Arada 12 puan fark var. Ama Mustafa Dolu, yenilgiyi içine sindirip, normal hayatına geri döneceğine, " Beyoğlu'nda hile yapıldığını " ileri sürüyor. Hile dediği de şu: Beyoğlu Belediyesi'nden bazı görevliler, seçimlerden bir hafta önce ilçe nüfus müdürlüğüne gitmişler ve binlerce yeni seçmen yazmışlar. Ayrıca, gecenin bir saatinde, AK Partili Belediye Başkanı Demircan, adamlarıyla İlçe Seçim Kurulu'nu basmış; o zamana kadar önde giden rakibi Dolu'yu hile ile geride bırakmış.
Bir kere, Ocak sonu itibariyle seçmen listeleri kesinleşti . Son bir haftada, nüfus müdürlüğündeki belgeler üzerinde tahrifat yaparak yeni seçmen kaydetmek mümkün değil. Yüksek Seçim Kurulu'nun, oy kullanmak için vatandaşlık numarasını şart koşması yüzünden, nüfus müdürlükleri eleman sıkıntısı çekiyordu. Oy kullanmak isteyen çok sayıda kişi, vatandaşlık numarası taşıyan nüfus suretlerini almak üzere yetkililere müracaat ediyordu. Nüfus müdürlükleri, seçimden önce, son bir hafta çok sıkışınca, belediyeden yardım talep etti. Belediye elemanları, bu hizmeti vermek amacıyla Beyoğlu İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gitti.
1 Nisan tarihli yazımda, "Neden Misbah Demircan'ın ilk sonuçlara göre geride göründüğünü" yazmıştım. Meğer, Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu'ndaki sistem arıza yapmış ve Cihan Haber Ajansı, sadece 3 sandıktan çıkan oyları alıp, medyaya yansıtmış. İşte o sırada, Misbah Demircan, seçim sandıklarından gelen mühürlü mazbatalarla İlçe Seçim Kurulu'ndaki sonuçları karşılaştırmak üzere oraya gidiyor. Bütün partilerin temsilcilerinin bulunduğu İlçe Seçim Kurulu'nda, 15 bin oyu çalıp, yerlerine yenisini koymak mümkün mü? Üstelik diğer partilerin elinde de, sandık kurullarından gelen mühürlü mazbatalar var.
Demokraside bir taraf kazanırken, diğeri yenilir. Siyasetçilerin hem galibiyeti, hem de mağlubiyeti hazmetmesini bilmeleri lâzım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın