kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

NATO düşü Türkiye'nin testine bağlı

Duygu LELOĞLU BRÜKSEL
02.04.2009
Kulislere göre Türkiye, Rasmussen'in NATO liderliğine vetosunu kaldırmak için Roj TV'ye kapatma davası açması ve zirvede İslam dünyasına "özür konuşması" yapmasını bekliyor..
NATO Genel Sekreterliği görevine bu hafta içinde atanmayı bekleyen Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in evdeki hesabı çarşıya uymadı. Rasmussen'in ittifakın başına geçmesine ilişkin kararın, NATO'nun cuma günü yapılacak zirvesinde alınması olasılığı giderek zorlaşıyor. İngiltere, Fransa ve Almanya'nın başını çektiği ülkeler, Rasmussen'in görevi devralacağının zirvede açıklanması için bastıradursunlar, kulislere yansıyan bilgilere göre, Rasmussen'e çekince koyan Türkiye, ittifak ülkelerine atamanın ertelenip bir başka zirvede alınması istediğine dair sinyal verdi. Zira Ankara'nın, Rasmussen'in bu göreve gelişine yeşil ışık yakmadan önce 2 ayrı teste tabi tutmak istediği konuşuluyor.

ÖNCE İCRAAT
Ankara öncelikle Rasmussen'in PKK'nin sesi Roj TV'nin kapatılması için hiç değilse Danimarka Savcılığı'nın kapatma davası açması ve mali kaynaklarına el koyması beklentisinde. Geçen hafta Roj TV'nin hesapları incelenmeye başlandı. Ankara'ya gelen iki savcı da ö n c e k i gün ülkelerine döndüler. 5 yıldır Roj için hiçbir yasal işlem başlatmayan Danimarka'nın son atakları diplomatik çevrelerde 'göz boyama çabası' olarak algılanıyor. İkinci olarak da 'karikatür krizi' yüzünden İslam dünyasından tepki çeken Rasmussen'in İstanbul'daki Medeniyetler İttifakı toplantısında bir 'özür' konuşması yapması beklenecek.