kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bahçelerde minimal esintiler

PINAR ÇELİK
01.04.2009
Bahçeyle ilgilenmek isteyenler kendi malzemeleriyle ben sadece tadını çıkarayım diyenler ise peyzaj çalışmalarıyla kış aylarından kalma dağılmış bahçelerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor..
Güneş kendini göstermeye başladı. Evin penceresini yetersiz bulanlar kendilerini balkonlara, balkonu olmayanlar ise bahçeye atmaya başladı. Eğer bahçesi olan azınlıklardansanız bahar sizin için ayrı bir anlam ifade ediyor. Baharı bahçesinde ya da balkonunda karşılamaya hazırlananlar için özellikle trend haline gelen 'hobi bahçeciliği' de keyifli bir uğraş alanı. Gardena-Dost'un Genel Müdürü Mine Salari Özkaya'ya göre, sadece bahçe değil, balkonlar, pencere önleri, hatta evlerin içi bile bitkilerin bir hobi haline dönüşmesi için uygun ve yeterli mekanlar. "Evinizde küçük bir balkonda domates, taze soğan, fesleğen yetiştirirseniz, çiçek büyütürseniz bu da hobi bahçeciliğidir. Bunu ilgi alanına dönüştürdüğünüz an hobi bahçeciliği yapıyorsunuzdur. Yani mutlaka geniş alanlara ihtiyaç yok" diyor. Botanika Genel Müdürü Kemal Eskenazi ise kentli insanın karmaşadan uzaklaşmak için evinde doğayla baş başa kalabilecekleri ortamlara ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bostanlar yok sattı

Pencere önü bostanlarıylarıyla ciddi bir satışa ulaşan Botanika'nın Ürün Geliştirme Genel Müdürü Erkan Şamcı ise, marketlere yeni giren nane, kekik, kıvırcık salata, taze soğan, sarımsak, maydonoz, fesleğen, tere, dereotu, roka, turp, hindiba, semizotu, kedi çimi ve buğday çimi ve kerevizle beraber 14 ürünü piyasaya sürdüklerini söyledi. Şamcı, "Kent insanını doğayla bütünleştirmek için piyasaya sürdüğümüz Pencere Önü Bostanları da bu talebi en doğru şekilde karşılıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları